Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 3 aug 2008 12:58

Uppdaterad 4 aug 2008 08:20

Gå på sexkurs - få ett hetare sexliv

Närgånget. Per och Jessica är ett par av paren som deltar i sexkursen. Här visar kursledarna Calle och Jennie hur de ska göra.

Närgånget. Per och Jessica är ett par av paren som deltar i sexkursen. Här visar kursledarna Calle och Jennie hur de ska göra.

Foto: Martina Holmberg

Alla på kursen är nakna.
Fem par ska lära sig att komma närmare varandra och få ett hetare sexliv.
- Det är bara en otrolig energikick när alla gnyr runt omkring, säger Jessika Ahlström, 30, från Stockholm.
- Efter pausen kommer vi att spela på en trumma här inne. Då är det dags att slänga av sig paltorna och börja dansa, säger Jennie.
Fem par sitter i cirkeln på golvet runt kursledarna, sexpedagogerna Jennie och Calle Rehbinder. De har hälsat välkomna, berättat om sig själva och om vad som väntar.
När kursdeltagarna dansar nakna till den dånande trummusiken är det svårt att förstå att stadstrafik och vardagsbestyr pågår bara några meter upp.

Ville fördjupa sin relation

Per Lundberg, 39, och Jessika Ahlström har varit ett par sedan i början av juni. De tyckte att kursen var ett kul sätt att fördjupa relationen. Nakenheten hade de inga problem med. Däremot märkte de att andra var ovana i början.
- Vissa höll ihop knäna och hade armen för bröstkorgen. Men gruppeffekten var stark, när alla var nakna blev det ingen stor grej, säger Per.

Komplimanger

Sexkursen "Gudomlig njutning" är till för par och hålls i en lokal på Kungsholmen i centrala Stockholm. Gruppen träffas under fredagkvällen, därefter i två heldagar.
Det startas mjukt med komplimanglekar och olika kysstekniker. Men övningarna blir mer och mer sexuella. När de får lära sig att massera varandras kön når flera klimax. Vid det laget har de vant sig vid att andra hör och ser.
- Jag har upplevt ett tvång att vara tyst tidigare. Men på kursen är det okej att låta, alla gör det ju, säger Per.
Kände ni er aldrig generade?
- Man kan ta in saker, men samtidigt är det som att omgivningen försvinner. Vid ett tillfälle började folk skratta. Jag låter med versaler, det är jag medveten om! Men många kom fram och tackade för att jag vågade leva ut. Det hjälpte andra att också våga, säger Jessika.
- Jag började också skratta. Men alla skrattade med oss. Det var en otroligt tillåtande och kärleksfull atmosfär, säger Per.

Kryddar med humor

Kursledarna är noga med att krydda helgen med humor och lekfullhet. Ingen övning får kännas pretentiös eller tvångsmässig.
- Så där, då föreslår jag att alla tjejer flyttar ett steg åt höger, säger Jennie.
Gruppen brister ut i ett nervöst, men förlösande, skratt. Ett viktigt moment under kursen är att släppa hämningar och blockeringar. Då kommer vi närmare oss själva och därmed närmare partnern.
Tidigare pojkvänner har sagt till Jessika: "Du skulle vara jättefin om du gick ner tio kilo och byggde muskler" och "Din mage är mysig att ta på, men den är inte lika rolig att se på".
Under kursen fick hon i stället mycket beröm för sin kropp.
- Jag är inte pinnsmal och har inte lätt att hitta kläder. Men på kursen sa de andra kursdeltagarna att min kropp är vacker, säger hon.