ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Forskning: De som äter ost är smalare

Ny forskning visar att de som äter ost är smalare än andra.

Ny forskning visar att de som äter ost är smalare än andra.

1/2

Foto: Annika Broman

Nu är det fritt fram att frossa i krämig brie, saftig mozzarella och smakrik mögelost.

Nu är det fritt fram att frossa i krämig brie, saftig mozzarella och smakrik mögelost.

2/2

Foto: Annika Broman

Forskning: De som äter ost är smalare

Grattis alla ost-älskare, här är nyheten – eller ska vi kanske säga ursäkten – ni har väntat på!

Hur ofta äter du ost?

Tack för din röst!

Hur ofta äter du ost?

Nu är det fritt fram att frossa i krämig brie, saftig mozzarella och smakrik mögelost.

Ny forskning visar nämligen att folk som äter mycket ost och andra mejeriprodukter är smalare än de som inte gör det, skriver The Independent.

Låter det för bra för att vara sant? Det kommer mer. Forskningen från University College Dublin visar dessutom att högkonsumenter att ost- och mejeriprodukter har lägre kolesterolvärden än dem som håller sig till en fettsnål kost.

Ny forskning visar att folk som äter mycket ost och andra mejeriprodukter är smalare än de som inte gör det, skriver The Independent.

Foto: Carin Pålsson

Lägre BMI och blodtryck

Forskare har studerat effekten av att äta mejeriprodukter på 1 500 personer mellan 18 och 90 år och kom fram till att högkonsumenter av ost, fil, mjölk, smör, grädde, yoghurt, med mera, hade lägre BMI, lägre kroppsfettprocent, mindre midjor och lägre blodtryck än andra.

"Det vi såg var att högkonsumenter av till exempel ost hade ett högre intag av mättade fetter än andra, men det fanns ingen skillnad i deras kolesterolnivåer", säger studiens huvudförfattare doktor Emma Feeney.

Upptäckten går alltså emot det vi tidigare har fått höra att hålla nere konsumtionen av mättade fetter eftersom de bidrar till ett högt kolesterolvärde – vilket är starkt kopplat till den ökade risken för hjärtsjukdomar och stroke.

Utöver detta fann även forskarna att de som äter mycket ost också äter mer kolhydrater.

 

Relaterat