ANNONS
X
EXPRESSEN.SE
Publicerad 15 okt 2009 08.45

Fettdoktorn Annika Dahlqvist får sparken

"Fettdoktorn" Annika Dahlqvist är den mest kända förespråkaren för den så kallade LCHF-dieten.

"Fettdoktorn" Annika Dahlqvist är den mest kända förespråkaren för den så kallade LCHF-dieten.

Foto: Mikael Sjöberg

"Fettdoktorn" Annika Dahlqvist får inte längre jobba som läkare i landstinget i Västernorrland.
Anledningen är hennes kontroversiella uttalanden om vaccinet mot svininfluensa.
- Läkare har ett visst ansvar, och jag kan konstatera att hon inte tagit det, säger Lennart Moberg, primärvårds-direktör.

Tror du att LCHF-dieten skyddar mot svininfluensan?

Tack för din röst!

Tror du att LCHF-dieten skyddar mot svininfluensan?

Annika Dahlqvists har gått ut och berättat att hon själv nobbar vaccin mot svininfluensan. I stället tror hon att hennes fettdiet ska hålla henne frisk.

"Följer inte vetenskapen"

- Det var troligen droppen för landstinget vilket jag har full förståelse för. Hennes uttalande följer inte vetenskapen och kan vara skadligt för stora patientgrupper, säger Torsten Mossberg, medicinalråd på Socialstyrelsen.
För närvarande är Annika Dahlqvist inte anställd inom landstinget. I stället livnär hon sig på föreläsningar och bokförsäljning. Men mellan varven brukar hon hoppa in som jourläkare. Nu är det slut med det.
- Jag kan säga att vi väljer vem vi anställer och just nu är hon inte anställd. Jag kan också konstatera att socialstyrelsen har haft allvarliga synpunkter på flera av hennes uttalanden, säger Lennart Moberg, primärvårdsdirektör på landstinget i Västernorrland.

Dahlgren: "Konstigt"

I förrgår fick Annika Dahlqvist själv information av en sjuksköterska att hon inte längre är välkommen som jourläkare på primärvårdsjouren i Sundsvall.
- Jag tycker det är väldigt konstigt. Jag kan inte förstå hur man kan stänga av en läkare utan att man pratat med personen i fråga, säger Annika Dahlqvist.
ANNONS

Relaterat