Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 13 dec 2008 15:29

Uppdaterad 13 dec 2008 15:30

Fembarnsmamma på diet död av vattenförgiftning

Efter en veckan på den nya vattendieten visade vågen på minus fem kilo. Jacqueline Henson,40, var överlycklig.
Samma kväll dog fembarnsmamman på sjukhus av vattenförgiftning.
Hensons familj stöttade hennes kamp för att gå ned i vikt och berättar hur lycklig hon var över att ha lyckats tappa över fem kilo med den nya dieten.
- Hon kom hem från ett möte med Lighter Life-gruppen och berättade att hon fått pris för sin viktnedgång, säger maken Brian, 40.

Klagade på huvudvärk

Hon lagade middag till maken och de fyra döttrarna och satte sig för att se sitt favoritprogram på tv. Vid sin sida hade hon flera flaskor vatten som hon drack upp under kvällen.
- När hon skulle gå och lägga sig klagade hon på värk i magen och huvudet. Plötsligt började hon kräkas upp stora mängder vatten.
Jacqueline gick in i sovrummen och la sig på sängen. När maken tittade till henne några minuter senare var hon medvetslös. Hon fördes till sjukhus, med det var redan försent.

Dog av vätskeintaget

Obduktionen visade att Jacqueline avled av en svullnad i hjärnan, orsakad av för högt vätskeintag.
- Vi kan inte tro att det är sant. Hela familjen är i chock, vi är i upplösningstillstånd, säger maken Brian.
Jacqueline som bodde i Huddersfield i Storbritannien följde bantningsmetoden Lighter Life som tillåter ett intag på bara 530 kalorier om dagen i tolv veckor samtidigt som man dricker flera liter vatten om dagen. Enligt brittiska BBC har dieten kopplats till flera fall av vattenförgiftning, håravfall och har också orsakat rubbningar i menstruationscykeln.

En olyckshändelse

Polisutredningen kom fram till att Jacquelines död var en ren olyckshändelse och åklagare Roger Whittaker nöjer sig med att företaget nu förtydligat sina rekommendationer.