Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: - -

Fem par berättar om sina annorlunda bröllopsbilder

Ett par fastnade på en flygplats. Ett annat försvann i en luftballong. Det tredje på en mc.

Knut-Göran Källberg
Foto: - -
Foto: - -

Berit, 62: "Vi fick vänta i transithallen i 8 timmar"

 

Berit och Björn Strandberg fastnade på Kennedyflygplatsen i New York. Där satt de hela bröllopsnatten med huvudena lutade mot varandra och fick inte en minut för sig själva. - Jag kollade om det fanns något övernattningsrum att hyra, men det gjorde det inte, berättar Berit Strandberg. Bruden satt intill sin nyblivne make i sin vita bröllopsklänning med rosenbuketten i famnen. De andra passagerarna som också väntade på en försenad anslutningsflight till Miami tittade medlidande. Det var 16 september 1989. Berit, nu 62, och Björn, 58, från Malmö, gifte sig i VIP-rummet på Arlanda och bröllopsresan gick bums mot Florida.

Miamiplanet fick ett tekniskt fel I New York blev det stopp. Miamiplanet hade fått ett tekniskt fel och passagerarna fick vänta i transithallen i åtta timmar. - Vi fick skjuta upp bröllopsnatten ännu lite till, för när vi kom fram till Orlando var vi urtrötta och skulle upp klockan sex morgonen efter.

Åsa, 33: "Anders blev rejält blöt om fötterna i lågskorna"

 

Åsa Post, 33, blev en riktigt vit brud. Just som hon önskat. - Snön öste ner på bröllopsdan så jag satte på mig skidorna och vi tog bilder ute, berättar hon, Maken Anders, 33, stod intill, i elegantaste fracken, och blev rejält blöt om fötterna i lågskorna. Det var 4 december 1999. Åsa är en skidtjej, har åkt tjej-Vasan, och Anders gillar också friluftsliv. De bor i Borås, och den delen av landet är inte bortskämt med snöiga vintrar.

Först bilder - sen bröllop - Jag blev överlycklig när jag vaknade och det var alldeles vitt. Vi tog bilderna innan vi gifte oss i kyrkan i Brämhult, säger Åsa. - Bröllopsresan gick till betydligt varmare trakter, till Hawaii. Vi hade vunnit resan på en tävling i Borås Tidning.

Annika, 39: "Peo gick med på att gifta sig uppe i luften"

 

Annika, 39, och Peo Jacobsson, 38, svävade upp i det blå. Tillsammans med flygrädde prästen Åke Svensson. Annika och Peo från Ängelholm sa ja till varandra i en luftballong som gled fram över det skånska landskapet med sikt ända till Danmark.

Landade i en vägkorsning - Jag trodde aldrig att bröllopet skulle bli av eftersom sommaren i fjol var så dålig och det krävs bra väder för att luftballonger ska kunna lyfta, säger Annika Jacobsson. - Dessutom är min man väldigt höjdrädd, han går inte upp för en stege. Han gick med på min idé att gifta sig uppe i luften ändå - stort bevis på att kärleken är stark! - Prästen hade aldrig varit uppe i en luftballong han heller. Allt slutade lyckligt med en fantastisk landning mitt i en vägkorsning och champagneskål i en hästhage. - Våra barn Jenni, 18, Jessica, 16, Filiph, 11, och våra föräldrar var också med ombord. Minstingen Samuel, 5, fick åka med i följebilen för man måste vara minst 150 centimeter i luftballongen.

Camilla, 35: "Han drog upp handbojorna"

 

Kenth Olofsson, 43, busade till utanför kyrkan - ur fickan plockade han fram handbojor och fick brudens leende att stelna. - Men det var inget kinky utan en rolig grej bara, säger Camilla Olofsson, 35. Paret gifte sig 2 juli i somras i Holms kyrka utanför Halmstad. Fotografen ville spralla till bröllopsfotona och Kenth var med på noterna. Han har extraknäckt som ordningsvakt i 14 år och handfängsel använde han i jobbet. Efter bröllopet åkte Kenth och Camilla och barnen Cajsa, 5,5, och Clara, 3,5, till Menorca på bröllopsresa.

Madelene, 30: "Det var väldigt pinsamt"

 

Madelene, 30, vankade fram och tillbaka i långa vita sidenklänningen och kramade brudbuketten. Alla i kyrkan såg sig undrande om. Och prästen frågade försynt om det inte äntligen var dags att sätta i gång. Då bröts den pinsamma tystnaden av motorbuller. Där kom brudgummen Tobias Lundell, 33, på sin Harley-Davidson. Rejält försenad. - Tobbe är dålig på att passa tider - men jag hade verkligen hoppats att han skulle komma i tid till sitt eget bröllop, säger Madelene Lundell - som numera förlåtit tidsmissen. - Jag är en tidsoptimist. Så farligt försenad var jag inte heller. Högst tio minuter, säger Tobias.

"Vi väntade och väntade"

 - Det var tokvarmt i kyrkan. Jag var där 20 minuter före. Och pappa Bosse stod redo att följa mig uppför kyrkogången och lämna över mig till Tobbe. Och vi väntade och väntade. Det var väldigt pinsamt, minns Madelene. Men gifta blev de, 2 augusti 2002 i Franciscuskapellet i Nytorp utanför Nyköping. Och efteråt satte Tobias sin nyblivna fru på bönpallen och med slöjan och långklänningen fladdrande i vinden körde han till Nyköpingshus där fotografen tog bilder. - Utan hjälmar! Jag ringde polisen i förväg och försökte få tillstånd för en kort bröllopsresa på MC utan hjälmar. Det fick jag förstås inte. Men polisen jag pratade med antydde att han knappast trodde att någon av hans kolleger skulle stoppa en hoj med en förare i smoking och en spätta i brudklänning. Så vi tog risken. Nu är motorcykeln såld. Den blev grundplåten till ett hus i Stigtomta. Och familjen har utökats med Jouline, 2 år och 3 månader, och Leon, 6 månader.