1 av 3: ”Man duger, oavsett om man är smal eller rund”
Emelie Möhlenbrock, 26, från Alingsås.
2 av 3: Emelie Möhlenbrock, 26, från Alingsås. Foto: PRIVAT
Emelie la upp en bild på sin egen mage efter mötet med tonårstjejerna.
3 av 3: Emelie la upp en bild på sin egen mage efter mötet med tonårstjejerna. Foto: PRIVAT

Emelie stoppade tjejernas kroppshat i butiken – hyllas

Emelie Möhlenbrock, 26, hörde hur tre tonårstjejer klagade på sina kroppar inne i provrummet.

Då bestämde hon sig för att göra en insats mot vikthetsen – och stoppade dem på vägen ut.

Nu hyllas hennes initiativ på Facebook.

– Man ska vara så himla smal och snygg, men det funkar inte så. Alla ser inte likadana ut, säger Emelie Möhlenbrock.

Förra veckan stod Emelie Möhlenbrock, 26, i kön till Kappahl-butikens provrum i Alingsås. Hon var på jakt efter en ny tunika och skulle precis gå in i båset, när hon hörde hur tre tonårstjejer i kön började prata sina kroppar:

– De stod och pratade om att man måste vara smal och snygg för att vara omtyckt. Och hur det är extra viktigt nu på sommaren när man ska bada. Då tänkte jag att jag måste hålla mig hemma och bada i badkaret, jag är ju inte direkt smal, säger Emelie Möhlenbrock.

Hon och tonårstjejerna fick provrummen vägg i vägg, så medan Emelie provade sina kläder överhörde hon flickornas samtal.

LÄS MER: Författaren Camilla Läckbergs inlägg om kroppshets 

Väntade ut tjejerna i provrummet

Det hon hörde gjorde henne både ledsen och upprörd.

– En av tjejerna sa att hon hade en bristning på höften, och att det inte var så snyggt. Hon började prata om att det var för att hon var tjock, vilket hon absolut inte var. Det var så tragiskt, säger Emelie Möhlenbrock.

Trots att hon var färdig i provrummet stod hon kvar och väntade ut tjejerna. När de var på väg ut ur butiken gick hon fram till dem och sa sitt hjärtas mening:

”Flickor, man behöver inte vara smal för att vara snygg eller för att få familj eller barn. Jag har både barn och är gift, trots att jag inte är smal och har bristningar på min mage.”

Emelie laddade upp en bild på sin egen mage på Facebook efter mötet med tonårstjejerna. Foto: PRIVAT

Hyllas för sitt initiativ

– Jag kunde inte hålla mig, även om jag inte är så himla tuff eller har kroppen på min sida. Jag kände att jag måste säga något. Jag vill inte att min dotter ska behöva växa upp i ett samhälle där man inte får se ut som man faktiskt gör, säger Emelie.

Något svar fick hon aldrig. De tre tjejerna tittade bara tyst på Emelie innan de lämnade butiken. Efter händelsen skrev Emelie Möhlenbrock ett hyllat inlägg på Facebook där hon berättade om mötet. Där visar hon även hur hennes egen mage ser ut efter graviditeten i fjol.

– Jag hoppas att tjejerna gick hem och kollade på sig själva i spegeln och insåg att de är fina som de är. Och även om de skulle få en bristning till så spelar det ingen roll. Man duger, det spelar ingen roll om man är smal eller rund eller har bristningar, säger Emelie Möhlenbrock.