Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 18 okt 2005 12:56

Uppdaterad 18 okt 2005 13:29

"Det är lite konstigt för kunderna att se en porrstjärna stå bakom kassan"

Gör som hon vill. "Jag är 30 år och bestämmer själv vad jag vill göra", säger Therese.

Gör som hon vill. "Jag är 30 år och bestämmer själv vad jag vill göra", säger Therese.

Therese, 30, jobbade på Pingstförsamlingens privata dagis.
I dag driver hon en erotikbutik och spelar in porrfilmer.
- Jag har drömt om det här sen jag var liten.
För ett halvår sedan öppnade Tess Lake - som hon brukar kalla sig - erotikbutiken Casa Erotica. Samtidigt vek hon ut sig i herrtidningarna Cats och Lektyr och kom i kontakt med en porrfilmsproducent via nätet. - Det är kanske lite konstigt för kunderna att se en porrstjärna stå bakom kassan, men ryktet sprids snabbt i en liten stad, skrattar hon.

"Förstår släkten"

Släkten ogillar starkt det hon gör. - Jag förstår dem. Men jag är 30 år och bestämmer själv vad jag vill göra. För min tidigare man var det okej, han stöttade mig till hundra procent, säger Therese. - Jag gör det här för att jag vill. Det är roligt. Jag har aldrig varit rädd eller blyg för något, utan tycker om omväxling i livet. Men det krävs att man har lite skinn på näsan. Känner man sig utnyttjad eller förnedrad ska man hoppa av direkt. Men från dagisfröken till porrstjärna? - Jag tycker om att synas. Jag vill ha uppmärksamhet och få bekräftelse. Jag har alltid varit intresserad av sex, det är en stor del av mitt liv. Om jag kan göra människor lite gladare och lyckligare genom porr och sexleksaker så är det bara bra. Det kommer in kunder till mig som är 15-16 år, men också 80-90-åringar med rullator som vill köpa en dildo, det är gulligt, tycker jag. Har du någon gång känt dig förnedrad? - Tjejer med dåligt självförtroende har inget i porrbranschen att göra. Jag tycker synd om unga osäkra flickor som söker kontakter ute på nätet och sen ångrar sig. - Det krävs att man är psykiskt stark. Ett färdigt filmklipp på 25 minuter tar ungefär 3-3,5 timmar att spela in. Mentalt är det jobbigt att ha sex i tre timmar. Och det är väldigt jobbigt fysiskt. Jag fick en chock första gången. - Jag har inte varit med så länge, och säkert inte sett alla mörka sidor, men droger förekommer inte i mitt jobb.

Tittar inte på filmerna

Tittar du på dina egna filmer? - Absolut inte. Jag blir inte upphetsad av att se mig själv. Jag har ju varit där, det räcker. För oss som inte förstår, varför porrbranschen? - Jag tänker inte på det så. Det är som ett vanligt jobb. Det låter kanske jättekonstigt, men man gör sin grej bara, sen är man färdig. Jag skulle aldrig göra det om det fick mig att må dåligt. Och jag sätter gränser. - Jobbigast är stämpeln jag får leva med hela livet. Men det här är ett medvetet val jag gjort - då måste jag också acceptera att folk dömer.