Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Gry Forssells träning handlar om att hitta ett konstant välmående. Här är hon under inspelningen av Körslaget.Gry Forssells träning handlar om att hitta ett konstant välmående. Här är hon under inspelningen av Körslaget.Gry Forssells träning handlar om att hitta ett konstant välmående. Här är hon under inspelningen av Körslaget.
Gry Forssells träning handlar om att hitta ett konstant välmående. Här är hon under inspelningen av Körslaget. Foto: Olle Sporrong

"Det är jätteviktigt att lyssna på kroppen"

Inspelningen av Gladiatorerna blev en ögonöppnare för Gry Forssell. - Jag förstod att mina 20 minuters lufsande i joggingspåret inte räcker. Jag måste träna mer, ta i hårdare och springa fortare, säger hon.

Gry Forssell

Ålder: 38.

Bor: Villa i Enskede. Född i Växjö, uppvuxen i Luleå.

Familj: Gift med Alex Kossek. Barnen Vincent, 8 och Nikki, 2, 5.

Gör: Programledare i radio och tv.

Aktuell: Leder Gladiatorerna i TV4 och Äntligen morgon i Mix megapol. I vår också programledare för Big brother live i TV11.

Jobben som bejublad programledare för de största tv-produktionerna avlöser varandra i strid ström och har så gjort i många år för Gry Forssell.

Samtidigt gör hon direktsänd radio varje vecka. Måndag till fredag befinner hon sig i studion mellan sex och tio på morgonen. I perioder blir det jobb veckans alla dagar.

Ändå framstår hon alltid som lika glad och solkysst. Ler så att alla de vita tänderna syns. Ständigt full av energi, vad det verkar.

- Man får gå och lägga sig tidigare än man vill, det är tricket. Sedan försöker jag äta okej. Men om man nu är trött kan man inte sitta och känna efter. Börjar man vältra sig i det blir det bara värre. Då får man antingen gå hem och lägga sig eller så får man köra på, på något vis, säger hon.

- Men jag tycker också det är jätteviktigt att man lyssnar på kroppen. Härom veckan bokade jag av allt tre dagar i rad, åkte raka vägen hem och slog rekord i att få på mig mjukiskläderna, få upp eld i öppna spisen och få på tv:n. Så låg jag där under filten i tre timmar innan det var dags att hämta på dagis.

 

Lugnt i Enskede

Gry och maken Alex, ett par sedan elva år, har barnen Vincent och Nikki tillsammans. Eftersom Gry börjar jobba tidigt lämnar Alex alltid barnen på förskola och skola. Gry är oftast den som hämtar, helst tidigt på eftermiddagen så att de hinner umgås ordentligt. Vincent har fritidsaktiviteter ett par gånger i veckan men i övrigt försöker de att inte ösa på för mycket.

- Vi spelar tv-spel, lagar mat, gör läxorna. Sedan går vi och lägger oss, det blir inte mycket mer action än så.

Den avslappnade tillvaron i villan i Enskede blir en skön kontrast till de fartfyllda tv-inspelningarna där tempot är högt och det ibland är över hundra personer som jobbar med samma program. Just nu sänds Gladiatorerna.

- Att spela in det var så häftigt. Man stod och gapade när man såg gladiatorerna, de ser ut att vara från rymden. Jag är ingen muskeltjej alls men nu kunde jag inte sluta titta, eller klämma för den delen.

Inspelningarna inspirerade henne i den egna träningen.

- Mitt mål är inte att se ut som gladiatorerna men jag förstod att jag måste träna mer, ta i hårdare och springa fortare. Sedan kom tyvärr en lång sommar med vin och chips, och därefter en lång förkylning. Det är svårt alltså, men jag blev jäkligt peppad. Ofta tänker jag att jag ska träna så att jag är i jättebra form inför något program, bara det att jag kommer på det två veckor innan programmet startar. Och det funkar ju inte har jag förstått. Så min träning handlar mer om att hitta något slags konstant välmående.

 

Gillar boxning 

Ambitionen är aktiv träning tre till fyra dagar i veckan. Sedan Gry var liten har hon ridit och fortfarande åker hon till stallet ungefär två gånger i veckan. I höstas började hon också boxas med en personlig tränare.

- Jag vill ha träning där man kan bli bättre. Därför gillar jag boxning, för jag kan lära mig slå hårdare, få bättre träffar, sparka högre. Jag vill kunna mäta det jag gör och koncentrera mig så att det jobbiga mest kommer på köpet. Det är också det jag tycker om med ridningen, att det både ger en genomkörare för hela kroppen och mental träning. När man sitter på hästryggen kan man inte tänka på radioreklamjinglar som har fastnat i hjärnan.