Deppigt efter bröllopet

LONDON. Sen levde dom lyckliga i alla sina dagar.

Eller?

En ny studie visar att en tiondel av alla nygifta brudar blir deprimerade direkt efter bröllopet.

Psykoterapeuten Phillip Hodson säger att baksmällan efter bröllopsdagen kan ta sig många olika uttryck.  Förutom den traditionella alkoholrelaterade drabbas många även av en ekonomisk smäll. Dessutom kommer vardagen, den rosaskimrande dagen med alla dess förberedelser är över. Och kanske blev inte den lyckligaste dagen i livet exakt så där lycklig som bruden drömt om.

Mycket utbredd Nygift-depressionen är utbredd, enligt Hodson. - Det finns allt från svaga symptom till fullskaliga depressioner, säger han till Daily Mail. Även brudgummar kan uppvisa deppiga symptom men brudarna är klart mest representerade. Enligt Hodson beroende på att de ofta lägger ner mer känslor och själ i bröllopet.

Gammaldags ritual - Bröllop är en gammeldags ritual som inte erbjuder något konkret för den moderna, självständiga kvinnan, men det framställs ändå som svaret på alla invändningar hon kan tänkas ha mot sitt liv. Carole Evans, 28, från engelska Surrey har behandlats för nygift-depressionen. - Vi hade spenderat ett år med att planera bröllopet och smekmånaden men allt kändes så tomt och meningslös när vi slutligen var där. - Det kändes som om vi hade investerat hela våra liv i en enda dag och nu hade vi ingenting annat att se fram emot.