Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 12 sep 2014 14:57

Dataspelet där tamponger är ditt vapen

Aldrig har det varit så roligt med mens.

Här får du kasta tamponger på dina motspelare.

Möt tjejerna som skapat nytt videospel för att ta bort tabun.

Andrea Gonzales, 16, och Sophie Houser, 17, från New York lärde känna varandra på ett sommarläger för tjejer som vill lära sig programmera. Nu har de skapat spelet ”Tampong-fighten” där man slåss med tamponger i stället för vapen. Tjejernas tanke är att normalisera och ta bort alla tabun kring menstruation.

I Daily mail säger de att det finns så mycket tabun kring menstruation som ”lär” kvinnor att denna normala och naturliga kroppsfunktion skulle vara något pinsamt och lite snuskigt.

– Fortfarande är det så att de flesta, både kvinnor och män, känner sig obekväma med att prata om allt som rör mens, menar tjejerna.

”Istället för att hålla i ett vapen, håller spelaren i tamponger, och i stället för att skjuta fiender, kastar spelaren tamponger på dem”, står det i introduktionen.

Spelet börjar med en röd bakgrund och en röd tidvattenvåg. ”De flesta kvinnor menstruerar en stor del av sina liv. Det är fullständigt normalt”, står det på en skylt i spelet. Spelaren springer nedför en gata, kastar tamponger på fiender som dyker upp, och när tampongerna tar slut kan man hämta fler lådor med tamponger och fylla på sin ammunition.

Förutom att det är ett smart sätt att avmystifiera menstruation använder tjejerna sitt Twitterkonto” Tamponrunner” till att uttrycka åsikter kring våld.

”Förhoppningsvis blir mens lika normalt som tyvärr vapen och våld har blivit i vårt samhälle. Så normalt att man kan placera det i ett videospel utan att tänka på det ens”, skriver de.

– Även om konceptet på spelat kan tyckas konstigt, så är det faktiskt konstigare att vårt samhälle har accepterat och normaliserat vapen och våld i alla spel, säger tjejerna.

 

Kolla in deras hemsida på www.tamponrun.com