Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 18 okt 2005 12:45

Uppdaterad 18 okt 2005 12:50

Därför spelar vi in porrfilm

Studenten Ann, 23 lever två liv. Ett i föreläsningssalarna på universitetet - ett annat framförkameran. - Naket och sex tycker jag bara är roligt, säger hon. - Porrstjärna? Nja, jag är kanske på väg att bli. Jag har gjort bilder för herrmagasin som Fib Lektyr, Aktuell Rapport och Cats. Deras fotografer har lärt upp mig. På ett utvik tjänar Ann mellan 1 500-2 000 kronor. Filmer ger mer, en långfilm får hon ungfär 13 000 kronor för. - Men jag skulle aldrig utsätta mig för något jag inte vill. Anala scener ger mer pengar - men det skulle jag aldrig ställa upp på. Inte heller bondage. Jag gör tjejscener och vanliga samlagsscener.

"Jag har blivit starkare"

Hon kallar sig både Ann, Kiran och Rosita. - Rosita är mitt indiska namn och betyder soluppgång. Hennes föräldrar vet ingenting, men skulle de få reda på något bryr hon sig inte. När vänner frågar, brukar hon berätta. Ann står för det hon gör. Hon menar att i porrvärlden får hon vara sig själv, ingen kräver att hon ska operera sig eller banta. - Tjejerna får se ut hur de vill, ingen kräver att man ska ha ett visst utseende, visst mått eller längd. Jag tycker porrbranschen är snällare mot kvinnor är den vanliga modellvärlden, där man sminkar, och retuscherar och redigerar kraftigt. Har du aldrig känt dig utnyttjad? - Visst finns det amatörfotografer som utnyttjar, men det finns rötägg inom alla branscher. Jag har aldrig känt mig förnedrad eller tvingad till något. Snarare får jag en kick av porren. Det är roligt att posera och bli plåtad. Det stärker mitt självförtroende. Ann förklarar: - Genom porren lever jag ut mig själv. Mitt behov av sex har alltid varit väldigt starkt, och jag har alltid tyckt det varit spännande att utforska nya saker. Det förbjudna lockar mig, säger Ann som medger att droger och alkhol förekommer i vissa umgängeskretsar, men aldrig i samband med en filminspelning.

Så hittar hon jobben

Hur får du jobben? - Via kontaktanonser på nätet. Jag lägger ut uppgifter om mig själv på olika sidor. Verkar fotografen som hör av sig okej mejlar jag lite utförligare med namn och så. Det droppar in svar hela tiden, jag kan få upp till 200, och kanske tio av dem bestämmer jag träff med. Man märker ganska snabbt om fotograferna är oseriösa, man måste lära sig att sålla. Du pluggar till systemvetare - kommer du fortsätta med utvik och porrfilmer även om du hamnar på en arbetsplats där det inte lämpar sig? - Går det inte att kombinera, så kommer jag att tacka nej till jobbet. Jag upplever det som en personlig diskriminering. Vad jag gör på min fritid eller har gjort i mitt förflutna har inget med mina kunskaper att göra. Företag som endast är intresserade av sitt rykte, intresserar mig inte. Jag skulle aldrig kunna jobba på en arbetsplats som inte kan acceptera mig för den jag är och hur jag väljer att leva. Då får det vara.