Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 4 dec 2014 07:00

Därför ska du dricka citronvatten på morgonen

Foto: Rafal Strzechowski

Kändisarna gör det.

Dietisterna rekommenderar det:

Att starta dagen med en citronskiva i en kopp varmt vatten.

Så vad är då hemligheten bakom detta enkla och billiga kostråd?

Med inspiration från Epoch Times listar vi sex hälsofördelar.

1. Underlättar viktnedgång. Citronvatten lär kicka i gång fettförbränningen - och den syrliga frukten innehåller dessutom pektinfibrer, som hjälper till att stilla hungerkänslor. Också kalorifri, till skillnad från många andra drycker.

 

2. Motverkar infektioner. Citron är rikt på C-vitamin, vilket verkar förebyggande mot förkylning och andra sjukdomar, samt stress. Och vad kan vara skönare vid halsont än en kopp honungsvatten med en gnutta citron i?

 

3. Bra för hjärnan och hjärtat. Citronsaft är full av kalium, som håller hjärna och hjärta i trim, bland annat genom att balansera blodtrycket.

 

4. Sätter fart på matsmältningen. Vitaminerna och mineralerna i citronen renar samt stimulerar tarmarna och levern, vilket minskar risken för halsbränna och uppsvälld mage.

 

5. Ger bättre hy. Antioxidanterna i citronen hjälper till att skydda huden mot solskador, andra, skönhetsfläckar och rynkor.

 

6. Renar kroppen. Citronsaft är proppad med nyttiga mineraler, som sägs kunna driva gifter ur kroppen. Därför är den gula citrusfrukten en vanlig ingrediens i många detox- och juciekurer.

Relaterat