Foto: Facebook

Claudio föddes med huvudet upp och ned

Claudio Vieira de Oliveira, 37 gavs noll chanser att överleva när han fötts.

Hans tillstånd: Huvudet satt upp och ned.

Men Claudio har mot alla odds överlevt och blivit en internationell föreläsare som berättar om och visar upp sitt tillstånd för välden.

Claudio lider av olika handikapp. Hans ben är helt deformerade, han kan knappt använda sin armar och hans nacke är vikt bakåt mot hans rygg - vilket gör att hans huvud är upp och ned.

Läkarna hade gett upp hoppet om att han skulle överleva efter att han fötts. De sa till och med hans mamma, Maria, att sluta mata honom.

 

Det skulle visa sig att Claudio, som kommer från Monte Santo i Brasilien, skulle bevisa att alla hade fel. Med hans extrema nackdelar till trots har han tagit examen från universitetet som revisor och han inspirerar folk i hela världen som internationell föreläsare.

- Ända sedan jag var ett litet barn har jag alltid gillat att hålla mig sysselsatt och jobba. Jag tycker inte om att vara helt beroende av andra människor hela tiden, säger Claudio enligt Express.

- Jag har lärt mg att sätta på tv:n, ta upp min telefon, sätta på radion, använda internet, min dator. Jag gör allt på egen hand, säger en stolt Claudio.

 

Claudio har alltid velat stå på egna ben och bad sin mamma om att få gå i skolan - trots att han inte kunde sitta i rullstol på grund av sin annorlunda kroppsform.

Första gången han började tro på sig själv var när han som åttaåring lärde sig att gå på sina knän. Tidigare hade han blivit buren överallt av vänner och familj.

 

Genom åren har Claudio lärt sig at skriva med en penna i munnen och att använda telefonen och datormusen med hjälp av läpparna.

- Idag är vi lyckliga. Claudio är som vilken person som helst, det är så vi har uppfostrat honom. vi har aldrig försökt att göra honom annorlunda, uatn vi har alltid velat att han ska ha en så normal tillvaro som är möjligt, säger familjen.

 

Claudio har nyligen fått en diagnos av läkarna. Det är en sällsynt sjukdom som kallas arthrogryposis som orsakar stela leder och att man blir krokig när man föds.

Det finns ingen klar siffra på hur många som lider av sjukdomen, men cirka en på 3 000 föds med sjukdomen.

- Jag ser inte världen upp och ned. Det är en av de saker jag alltid talar om när jag är ute och föreläser, berättar Claudio.

 

Följ Claudio på hans Facebook

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!