Cecilia Folkesson känner sig inte småsugen längre.
Cecilia Folkesson känner sig inte småsugen längre. Foto: Daniela Ferro

Cecilia, 33: "Allting bev bättre med LCHF"

Från början åt Cecilia Folkesson, 33, LCHF för att bli av med sina  graviditetskilon. Men när hon upptäckte hur lätt kosten var, och hur bra  hon mådde, valde hon att fortsätta även efter att hon blivit av med de  14 extrakilona.

Cecilia, innan.

Innan sina två graviditeter var Cecilia Folkesson, 33, nöjd med sin vikt på runt 60 kilo. Efter graviditeterna vägde hon 74 kilo till sina 170 centimetrar och fick höra att hon aldrig skulle komma i samma form som tidigare.
För att bli av med graviditetskilona bestämde hon sig för att testa LCHF.
- Jag tänkte bara äta LCHF tills jag nådde min normalvikt. Men allting blev bättre med LCHF, jag var inte lika trött och sur och mitt begär efter att äta hela tiden försvann, säger Cecilia.

Drabbas inte av sötsug

Tidigare tyckte hon att hon åt hyfsat hälsosamt, med långsamma kolhydrater från quinoa, fullkornspasta och grovt bröd. Men hon var ofta småhungrig och sugen och fick kämpa emot det. Med LCHF kan hon äta tre gånger om dagen och hålla sig mätt utan att drabbas av sötsug mellan måltiderna.
- Det är så himla härligt. Jag tyckte inte att jag åt dåligt innan, men nu vill jag aldrig äta så igen.
De 14 extrakilona försvann redan efter några månader, efterhand har Cecilia upptäckt fler fördelar med LCHF. Hennes hud och hår är bättre och magen är lugnare, magkatarren är helt borta. Hon är piggare och har ork.

Frosseri - en missuppfattning

Cecilia har alltid tränat, för ett tag sedan började hon träna allt mer crossfit. I kombination med LCHF är hon nu i ännu bättre form än innan.
- Förut när jag åt mer kolhydrater och tränade styrketräning så var jag inte alls lika stark som jag är nu. En annan stor fördel med LCHF är att jag inte har lika kort stubin längre, innan kunde jag ha det på grund av lågt blodsocker.
Själva kosten är enkel att följa tycker Cecilia. När hon äter ute väljer hon bara en bit rent kött eller fisk och ber om extra grönsaker i stället för pasta och potatis.
- Jag äter det jag åt innan, fast med lite extra sallad och sås. Det är så himla lätt.
Att LCHF skulle innebära att man måste frossa i grädde och bacon tycker hon är en missuppfattning. Det viktigaste är att ta bort kolhydraterna, och äta naturliga råvaror och bra fett.

Aktuellt just nu