"Jag har kämpat hårt". Efter sommaren väntar ett nytt arbete för Jenny Strand. Hon har fått sitt drömjobb som motionsledare. "Det här har varit mitt mål i över ett år. Jag har verkligen kämpat hårt", säger hon.
"Jag har kämpat hårt". Efter sommaren väntar ett nytt arbete för Jenny Strand. Hon har fått sitt drömjobb som motionsledare. "Det här har varit mitt mål i över ett år. Jag har verkligen kämpat hårt", säger hon. Foto: Ylwa Yngvesson

Byt karriär och våga satsa på drömjobbet

Efter tio års arbete i butik bestämde Jenny Strand sig för att satsa på nytt jobb.

Hon satte upp ett mål och efter sommaren börjar hon på drömjobbet.

Enligt rekryterare och karriär-coacher som GT pratat med vill många svenskar byta jobb. Och trots att dagens jobbmarknad är tuff är det inte omöjligt.

En som slagit slag i saken är Jenny Strand, 31 år från Huddinge. Efter att i tio år arbetat i en leksaksbutik har hon efter sommaren fått sitt drömjobb som motionsledare.

Lång process

Att ta steget mot ett nytt jobb var dock en lång process för Jenny. Efter tio år på sitt gamla jobb kände hon inte lika stark gnista mot slutet och ville gå vidare.

- Jag älskar att hjälpa människor men kände att jag nu ville göra något mer riktigt och komma människor närmare.

Blev hälsocoach

Jenny valde därför att utbilda sig till hälsocoach. Och i dag, efter två år av både studier och arbete, är hon färdigutbildad med drömjobbet på horisonten.

- Det här har varit mitt mål i över ett år. Jag har verkligen kämpat hårt och det känns helt overkligt att det snart kommer bli verklighet. Det är en väldigt speciell känsla och jag är väldigt redo att ta nästa steg, säger Jenny Strand.

Skulle du rekommendera andra att göra samma sak som du har gjort?

- Ja, jag tror på rätt person på rätt plats. Dessutom påverkar ens arbete ens hälsa. Så det är en viktig del i ens liv som jag tycker man ska ta på allvar och välja med omsorg.

Av Tobias Sahlén