Varför blir jag inte brun? "Var det inte bara att ta tabletterna? På förpackningen står det ju att huden skulle få en frisk och fräsch gyllenbrun färg. Gör jag något fel?", undrar egos reporter.
Varför blir jag inte brun? "Var det inte bara att ta tabletterna? På förpackningen står det ju att huden skulle få en frisk och fräsch gyllenbrun färg. Gör jag något fel?", undrar egos reporter. Foto: ANNA

Brun av piller, funkar det?

Brun på en månad - även om det regnar och är kallt ute?

Det hade kunnat vara drömmen för en blekfis...

Men funkar verkligen tabletter som lovar att göra oss bruna?

 "Bli läckert solbrun med Vitalas Solbrun. Prova i en månad"

Så står det i bannern på Internet. Betyder det att jag blir brun efter en månad om jag äter de här pillren?  Kan ju inte vara möjligt...

Jag börjar ta tabletterna en vanlig onsdag. En liten oansenlig tablett om dagen som ska ge mig solbrun hy sägs det i annonsen. Det vore absolut fantastiskt eftersom jag har riktigt dåligt med pigment. Ja, jag är en riktig blekfis, kan man säga, så jag är nog rätt person att testa det här på. En gång i mitt liv har jag lyckats få till en ljust brun ton i hyn och då tillbringade jag fem veckor i sträck på grekisk sandstrand. Om det här funkar så ska jag äta upp mina gamla gympadojor, det lovar jag.

Vecka 2: Fortfarande blek

Tråkigt att säga det men jag är fortfarande ruskigt vinterblek. Varje morgon tar jag min tablett med förhoppningen att jag ska se en liten liten färgskiftning i hyn, men nej. Det är blekt, trist och tråkigt i mitt ansikte.

Vecka 3: En tablett om dagen

 Undrar om jag missat något i informationen? Var det inte bara att ta tabletterna? Skulle jag göra något mer? Mina tvivel kommer av att jag ännu inte ser någon förändring. Jag läser innantill på förpackningen som kommer hem en gång i månaden: "Naturique Solbrun ger ökad pigmentering vilket gör att huden får en frisk och fräsch gyllenbrun färg. Vi rekommenderar dig att ta en tablett varje dag i samband med måltid." Det är precis så jag gör. Tålamod...

Nej, inga tecken på minsta lilla ljusbeige anstrykning, varken på kroppen eller i ansiktet.

 Vecka 4: Funkar inte

Månaden går mot sitt slut och i slutet av veckan så frågar jag min man om han tycker att jag ser mer brun ut än vanligt. Han tittar på mig som om jag var ett ufo. Brun? Du? Nej, det finns inte tillstymmelse till antydan av ens den minsta lilla ljusbeige anstrykning, varken på kroppen eller i ansiktet. Det är nog bara att fejsa fakta, inte ens med piller blir jag brun. Nu slapp jag i alla fall käka upp gympadojorna.

Eftersnack: Jag fortsatte att äta tabletterna i en månad till för att verkligen vara på den säkra sidan, men det fungerade inte. Ingen skillnad överhuvudtaget. Det är nog bättre att äta morötter, då får man i sig vitaminer också.

BRUN UTAN SOL-PILLER - SÅ BRA VAR DET

NJUTNING

Nej, att äta piller är sällan skönt.

AHA-UPPLEVELSE

Eftersom det inte funkade så blev det inte effekt på något sätt alls.

EGOFAKTOR

Belöningen är noll. Jag är besviken även om jag inte riktigt trodde på det från början. Men ändå, jag ville verkligen bli lite läckert solbrun som det stod i annonsen.

HÄLSOEFFEKT

Tabletterna innehåller vitaminer som till exempel B3, B6, C och E samt mineralerna zink och selen och det är säkert inte fel att få i sig lite extra.

DAGEN-EFTER-KÄNSLA

Äsch, nej.

FAKTA

Brun-utan-sol-piller
Det är tänkt att man ska bygga upp pigment inifrån.
Innehåller naturligt betakaroten som ger ökad pigmentering sägs det på deras hemsida.

Tid: På en månad ska man vara solbrun.

Pris: Första månaden bara frakt och portokostnad, sedan 159 kronor för en månads förbrukning av tabletterna.

Var: Beställs på www.
vitalas.
com.
Finns också på www.
naturpost.
se

Aktuellt just nu