Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Oj, broddar hade varit bra att ha...personen på bilden har inget med artikeln att göra.Oj, broddar hade varit bra att ha...personen på bilden har inget med artikeln att göra.Oj, broddar hade varit bra att ha...personen på bilden har inget med artikeln att göra.
Reflexförsedda hälhalkskydd. Dubbar av hårdmetall. Fästs med kardborreband runt vristen. Storlek M-XL. Tvärstopp, 239 kronor på Apoteket.Reflexförsedda hälhalkskydd. Dubbar av hårdmetall. Fästs med kardborreband runt vristen. Storlek M-XL. Tvärstopp, 239 kronor på Apoteket.Reflexförsedda hälhalkskydd. Dubbar av hårdmetall. Fästs med kardborreband runt vristen. Storlek M-XL. Tvärstopp, 239 kronor på Apoteket.
Helfotsskydd med vändbara keramiska plattor. Behöver inte tas av inomhus. Storlek S-M, Sandy springyard, 199 kronor på Stavgangsbutiken.se.Helfotsskydd med vändbara keramiska plattor. Behöver inte tas av inomhus. Storlek S-M, Sandy springyard, 199 kronor på Stavgangsbutiken.se.Helfotsskydd med vändbara keramiska plattor. Behöver inte tas av inomhus. Storlek S-M, Sandy springyard, 199 kronor på Stavgangsbutiken.se.
Hälbroddar med fyra utbytbara dubbar i härdat stål. Fästs med kardborre. Storlek M-L, Wintergrip, 199 kronor på Clas Ohlson.Hälbroddar med fyra utbytbara dubbar i härdat stål. Fästs med kardborre. Storlek M-L, Wintergrip, 199 kronor på Clas Ohlson.Hälbroddar med fyra utbytbara dubbar i härdat stål. Fästs med kardborre. Storlek M-L, Wintergrip, 199 kronor på Clas Ohlson.
Svarta galoscher, enkla att ta av och på skorna. Broddarna är anpassade för stadsmiljö, som isiga trottoarer. Storlek 35-45, Azzezo Galosch, 399 kronor på Plusvardag.se.Svarta galoscher, enkla att ta av och på skorna. Broddarna är anpassade för stadsmiljö, som isiga trottoarer. Storlek 35-45, Azzezo Galosch, 399 kronor på Plusvardag.se.Svarta galoscher, enkla att ta av och på skorna. Broddarna är anpassade för stadsmiljö, som isiga trottoarer. Storlek 35-45, Azzezo Galosch, 399 kronor på Plusvardag.se.
Halkskydd för alla skotyper och aktiviteter, sex slitstarka dubbar. Storlek S-L, Boston everyday, 299 kronor på Stadium.Halkskydd för alla skotyper och aktiviteter, sex slitstarka dubbar. Storlek S-L, Boston everyday, 299 kronor på Stadium.Halkskydd för alla skotyper och aktiviteter, sex slitstarka dubbar. Storlek S-L, Boston everyday, 299 kronor på Stadium.
Färgglada halkskydd med reflexer till jogging- eller vinterskor. Sex extra broddar medföljer. Storlek M-L, 195 kronor på Designtorget.Färgglada halkskydd med reflexer till jogging- eller vinterskor. Sex extra broddar medföljer. Storlek M-L, 195 kronor på Designtorget.Färgglada halkskydd med reflexer till jogging- eller vinterskor. Sex extra broddar medföljer. Storlek M-L, 195 kronor på Designtorget.
Joggingsko som tillåter avslappnade löpsteg även när det är isigt. Dubbar med toppar av karbinstål. Överdelens material är vattenavvisande. Storlek 36-41,5. Icebug Amina, 1525 kronor på Addnature.Joggingsko som tillåter avslappnade löpsteg även när det är isigt. Dubbar med toppar av karbinstål. Överdelens material är vattenavvisande. Storlek 36-41,5. Icebug Amina, 1525 kronor på Addnature.Joggingsko som tillåter avslappnade löpsteg även när det är isigt. Dubbar med toppar av karbinstål. Överdelens material är vattenavvisande. Storlek 36-41,5. Icebug Amina, 1525 kronor på Addnature.
1 AV 8
Oj, broddar hade varit bra att ha...personen på bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: Panthermedia
2 AV 8
Reflexförsedda hälhalkskydd. Dubbar av hårdmetall. Fästs med kardborreband runt vristen. Storlek M-XL. Tvärstopp, 239 kronor på Apoteket.
3 AV 8
Helfotsskydd med vändbara keramiska plattor. Behöver inte tas av inomhus. Storlek S-M, Sandy springyard, 199 kronor på Stavgangsbutiken.se.
4 AV 8
Hälbroddar med fyra utbytbara dubbar i härdat stål. Fästs med kardborre. Storlek M-L, Wintergrip, 199 kronor på Clas Ohlson.
5 AV 8
Svarta galoscher, enkla att ta av och på skorna. Broddarna är anpassade för stadsmiljö, som isiga trottoarer. Storlek 35-45, Azzezo Galosch, 399 kronor på Plusvardag.se.
6 AV 8
Halkskydd för alla skotyper och aktiviteter, sex slitstarka dubbar. Storlek S-L, Boston everyday, 299 kronor på Stadium.
7 AV 8
Färgglada halkskydd med reflexer till jogging- eller vinterskor. Sex extra broddar medföljer. Storlek M-L, 195 kronor på Designtorget.
8 AV 8
Joggingsko som tillåter avslappnade löpsteg även när det är isigt. Dubbar med toppar av karbinstål. Överdelens material är vattenavvisande. Storlek 36-41,5. Icebug Amina, 1525 kronor på Addnature.

Broddar håller dig på benen hela vintern

Varje år är vi tusentals som gör oss illa på hala trottoarer.

Rätt  kan vara skillnaden mellan en mysig vinterpromenad och ett benbrott. Här är de sju bästa.

FAKTA

Här är det extra halt:

- Vissa lägre ytor är halare än högre i början av vintersäsongen.

- Områden nära vatten.

- Broar.

- De vita strecken på övergångsställena.

 

Halk-appen

Södersjukhuset i Stockholm har lanserat appen "Halkvarningen" där vi ska kunna hjälpas åt att rapportera om isfläckar som sedan ritas upp på en karta. Genom att positionera sig med sin smarta telefons GPS kan man se var i närheten det är halt.

 

Gummisula

Kolla ordentligt när du köper nya vinterskor så att sulan är av gummi och inte av plast. Det räcker inte att sulan är grovt mönstrad, den måste vara av rätt material också.

FYRA RÅD OM BRODDAR - av arbetsterapeuten Annika Cromvall

 Vad ska man tänka på när man köper halkskydd?

- Det kan vara bra att ha olika skydd så att du kan byta beroende på vad du ska ha för skor. Det ska kännas bekvämt och säkert att gå så att man inte spänner sig. Gången ska kunna vara naturlig. Glöm inte att broddarna är förbrukningsvaror som slits. Kolla så att piggarna är okej.

 

Vad är bäst, skydd för framdelen eller bakdelen av foten?

- Allra bäst är om skyddet sitter under hela foten så att du har piggar både fram och bak. Näst bäst är att sätta skydd under hälarna. Det passar också när du kör bil då du slipper fastna i pedalerna.

 

 För vem passar det bättre med skor som har utfällbara dubbar än med lösa broddar?

- Broddar kan vara jobbiga att ta av och på. Har man problem med fingrar och händer är det lättast med skor med utfällbara dubbar. De slits naturligtvis också så de kan bli dyrare.

 

Är dyra skydd bättre?

- Nej. Många skydd kostar ungefär lika mycket och de är alla rätt billiga försäkringar.

Svarta galoscher, enkla att ta av och på skorna. Broddarna är anpassade för stadsmiljö, som isiga trottoarer.