Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ANNONS

Innehåll från XL-Hjälpen

Så kan din förening få hjälp med drömprojektet

Sedan starten 2019 har XL-Hjälpen förverkligat drömprojekt över hela Sverige.

Har ni ett projekt som ni behöver hjälp med?

Nu är det hög tid att nominera till årets byggdröm.

– Det är fantastiskt att XL-Hjälpen finns – och jag rekommenderar alla ideella föreningar och organisationer att nominera, säger Hans Fahlén, som även i år följer med XL-Bygg på överraskningsturné runt om i landet.

Läs mer och nominera här

Genom åren har tusentals föreningar och organisationer nominerats för XL-Hjälpen och över 30 olika drömprojekt har förverkligats. Genom åren har det byggts allt från läktare och skateboardramper, till en sjöstation och funktionsanpassning av ett klubbhus. 

Nu är det dags att nominera för femte upplagan av XL-Hjälpen – och precis som ifjol är det tv-profilen Hans Fahlén som tillsammans med XL-Bygg reser land och rike runt för att överraska eldsjälar och medlemmar.

– Det är fantastiskt hur uppskattat detta är bland föreningarna och det sprider en sådan glädje. Jag skulle rekommendera alla att nominera – chansen är att XL-Hjälpen kommer och hjälper till, säger Hans Fahlén.

Go stämning i föreningslivet

XL-Hjälpen möjliggör byggprojekt som föreningar och organisationer drömmer om, men inte har möjlighet att genomföra själva.

Varje år får ideella föreningar och organisationer nominera bidrag till XL-Hjälpen varav ett antal byggprojekt väljs ut.

– Om vi kan hjälpa en förening att genomföra ett sådant här projekt betyder det mycket för så många. Det gör att fler kan få möjlighet att känna samhörigheten och ta del av gemenskapen och den goa stämningen som finns ute i föreningslivet, säger Maria Mellström, projektledare för XL-Hjälpen. 

Kravet är att det endast är tillgängligt för ideella föreningar och organisationer och ej för privata projekt. Det kan vara nästan vad som helst, det viktiga är att det är något som är till glädje och nytta för många, är inkluderande och gärna främjar rörelse och natur. 

En förutsättning är att det finns ett tillstånd från tomtägaren för bygget och att projektet får bygglov av kommunen om så krävs.

– Alla har chans att förvandla sin önskan till färdigt bygge. Jag ser verkligen fram emot årets alla projekt och alla möten med glada föreningsmänniskor, säger Hans Fahlén.

Passa på och nominera nu så att ni inte missar chansen – nomineringstiden slutar 31 januari.

Läs mer och nominera här

Så funkar XL-Hjälpen

Till XL-Hjälpen kan ideella föreningar och organisationer nominera ett drömprojekt de inte har möjlighet att klara på egen hand. I samarbete med ortens XL-Bygghandlare, starka leverantörer och lokala proffsbyggare kan XL-Hjälpen förverkliga föreningars byggdrömmar. För att kunna bli utvalt ska projektet vara till glädje och nytta för många, vara inkluderande och främja rörelse eller natur. Alla förslag utvärderas av en jury.

Vi som står bakom XL-Hjälpen är XL-BYGG som är en kedja bestående av 100 fristående bygghandlare över hela Sverige.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och XL-Hjälpen och ej en artikel av Hälsoliv