ANNONS

Innehåll från Wortie

4 saker dina fötter kan drabbas av

Våra fötter kan råka ut för mycket.
Och besvären visar sig på många olika sätt.
Här är fyra saker dina fötter kan drabbas av – och hur du bäst behandlar det.

EXTERN LÄNK: Här hittar du Wortie

Människan sägs gå i genomsnitt två varv runt jorden under sin livstid. Med tanke på att fötterna ska bära upp hela vår kroppsvikt genom livet kan det vara värt att ge dem lite extra kärlek och uppskattning. Men att få smärta och problem med fötterna är vanligt och många lider av sina besvär. Den goda nyheten är att det ofta finns enkla sätt att kurera fossingarna. Nedan listar vi de vanligaste besvären våra fötter kan drabbas av.

1. Fotsvamp

Om det kliar och fjällar under fötterna kan du ha drabbats av fotsvamp. Spruckna och blödande fötter kan också vara ett tecken på fotsvamp. Fotsvamp älskar fukt och uppstår lätt i trånga och varma skor och sprids ofta via omklädningsrum och gemensamma duschar. Cortimyk behandlar fotsvampen och tar även om klådan, finns att köpa på apoteket.
För att förebygga fotsvamp kan du se till att alltid ha torra fötter innan du sätter på dig strumpor och skor och att använda badtofflor i gemensamma utrymmen på simhallen och gymmet.

2. Tjocka missfärgade naglar

Gula och tjocka naglar är ett tecken på nagelsvamp. Vanligtvis är inte en svampinfektion på nageln smärtsam, men utan behandling kan det med tiden bli obekvämt eller göra ont att bära skor, gå eller till och med stå under längre perioder. Nagelsvamp kan ta tid att behandla eftersom en ny nagel behöver växa ut, vilket kan ta 3 – 12 månader. Du kan lätt behandla hemma med receptfria lösningar. Nailners produkter både behandlar svampen och täcker direkt missfärgade naglar.

3. Nageltrång

Nageltrång är när huden växer över kanten på nageln, och det kan vara mycket smärtsamt. En del nageltrång uppstår naturligt, medan andra orsakas av felklippta naglar. För att undvika nageltrång ska nageln klippas så att den är lite rundad, som toppen på din tå. Undvik att lämna skarpa, vassa kanter. Ett nageltrång som uppstått naturligt kan avhjälpas av ett fotbad med epsomsalt och att smörja in området med en antibakteriell kräm.

4. Vårtor

Fotvårtor är vanligast på barn men även vuxna kan drabbas. De orsakas av ett virus och sprids lätt genom direktkontakt. De är i allmänhet ofarliga och tenderar att försvinna av sig själva, men det kan ta tid och sitter de illa till kan det göra ont att gå. Eftersom det kan ta månader, till och med år, innan vårtan har försvunnit av sig själv väljer de flesta att behandla sina vårtor med ett vårtmedel. Worties produkter tar bort vårtan med hjälp av en effektiv och säker frysbehandling och kan användas från 4 år. I sortimentet finns även plåster samt en flytande behandling som appliceras på vårtan.

EXTERN LÄNK: Här hittar du Wortie

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Wortie och ej en artikel av Hälsoliv

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande