Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Innehåll från Samsung

Så många 3-åringar har egen surfplatta

Drygt hälften av alla treåringar använder regelbundet en surfplatta. Det visar en ny undersökning där lite mer än 1000 föräldrar deltagit.
– För att även de små barnen ska surfa tryggt kan vi presentera en lösning som hjälper föräldrarna att enkelt hålla koll, säger Karl-Oskar Tjernström, marknadschef för Mobile inom Samsungs nordiska verksamhet.

Sugen på nya Samsung Galaxy Tab S4? Läs mer här och se bilderna

 

Barn av idag är riktiga fenor på det där med teknik och användat av digitala enheter sjunker ner i åldrarna. Enligt en undersökning som Ungdomsbarometern tagit fram på uppdrag av Samsung kommer 62 procent av alla 2-3-åringar i kontakt med en surfplatta regelbundet. Ungefär en tredjedel av dem har en egen personlig enhet. Användandet av surfplattor peakar i 6-7-årsåldern för att i åldern tio år och uppåt ersättas av en smartphone som den vanligaste digitala enheten.

 

Åtta användarprofiler

För att vi ska få bättre koll på barnens digitala liv har Samsung en funktion i sina surfplattor som gör det möjligt för familjer att ha upp till åtta användarprofiler i surfplattan. Något som innebär att alla familjemedlemmar får en egen, unik upplevelse i surfplattan.

– Varje individ har sitt eget konto, sina egna inlogg till olika appar och egen browserhistorik. Som förälder kan du skapa en begränsad profil åt dina barn, berättar Karl-Oskar Tjernström, marknadschef för Mobile inom Samsungs nordiska verksamhet.

 

Styr innehållet

Till exempel kan du skapa en profil där de små barnen bara får access till appen Kids Mode som har barnanpassat innehåll:

– Då styr du helt vilket innehåll barnen tar del av – och du kan även tidsbegränsa surfandet. Kids Mode låser sig automatiskt vid det klockslag du på förhand ställt in, säger han och fortsätter:

– Med Samsungs nya Galaxy Tab S4 är det extra smidigt att logga in. Hela familjen slipper att komma ihåg lösenord, och loggar i stället in till sin personliga profil genom ansiktsigenkänning eller iris-scanning.

 

En digital anslagstavla

För att surfplattan alltid ska komma till användning kommer nya Samsung Galaxy Tab S4 även med funktionen Daily Board som visar valfria foton, väder och tid. Med hjälp av det skräddarsydda stället kan du ha den stående och alltid på.

– Tack vare Daily Board har du alltid tillgång till en digital anslagstavla, vilket gör surfplattan till en naturlig och central del av det uppkopplade hemmet.

 

Sugen på nya Samsung Galaxy Tab S4? Läs mer här och se bilderna