ANNONS

Innehåll från God Morgon

Enkla knepet: Så vitaminboostar du frukosten

En mättande frukost är inte alltid lika med en nyttig frukost.

Men det behöver inte vara svårt att få en hälsosammare start på dagen – och samtidigt göra vår planet en tjänst. 

EXTERN LÄNK: God Morgon® har ett stort sortiment av juicer– se alla här 

Allt fler inser vikten av att börja dagen med en bra frukost. Men vi ska inte bara stå oss länge på morgonmålet och bli mätta – det är också viktigt att vi får i oss alla de näringsämnen vi behöver för att må bra. 

Om inte kroppen laddas på rätt sätt med råvaror som innehåller vitaminer, mineraler och fibrer kan vi tappa orken, få svårt med koncentrationen eller till och med bli hungriga före lunch trots att vi upplever att vi ätit ordentligt.

Frukt hjälper kroppen att fungera som den ska

Att skapa en nyttigare morgonrutin är tack och lov inte särskilt svårt. Det kan handla om något så enkelt som att lägga till frukt eller bär till det du redan äter.

Frukt och bär innehåller nämligen viktiga näringsämnen som bidrar till att upprätthålla ett normalt immunförsvar. Dessutom kan vitaminerna hjälpa kroppens nerver och muskler att fungera bättre. C-vitamin kan också göra att järnupptaget ökar, vilket i sin tur kan göra att vi känner oss mindre trötta. 

Trots att det finns så många positiva hälsoeffekter med frukt får vi inte i oss så mycket som vi skulle behöva, visar flera olika undersökningar. Enligt Livsmedelsverkets undersökning Riksmaten Ungdom (2016/2017) får exempelvis bara en av tio unga i sig det rekommenderade intaget, 500 gram per dag. Bland den vuxna befolkningen äter bara två av tio tillräckligt med frukt, enligt Livsmedelsverkets undersökning Riksmaten Vuxna (2010/2011).

Variera fruktintaget – välj en vitaminrik juice

Att variera hur du får i dig frukt till frukost behöver inte heller vara svårt. Förutom att äta den som den är kan du snabbt och enkelt fixa en mättande och nyttig smoothie. Mixa bara yoghurt eller mjölk med din favoritfrukt. Toppa med chiafrön, solrosfrön eller honung.  Ännu enklare är att dricka en hälsosam och vitaminrik juice, gärna preppad med extra vitaminer och antioxidanter, som är stärkande för immunförsvaret.

 

EXTERN LÄNK: Läs allt om de vitaminfyllda nyheterna från God Morgon® 

 

Fakta: Testa något nytt – prova en vitaminjuice

Berry Project och Sun Power är två helt nya juicer från God Morgon® som består av frukt och vitaminer. Utöver de vitaminer, mineraler och växtämnen som finns naturligt i frukterna innehåller juicerna extra mycket c-vitamin och d-vitamin som hjälper till att hålla immunförsvaret i schack. Sun Power har en tydlig citruskaraktär och består av solmogna apelsiner, yuzu, morot och äpple. Berry Protect är mjukare och mer bärig i smaken och innehåller en blandning av pressat äpple, blåbär, hallon och acerola.

God Morgon® har varit en del av den svenska frukostrutinen sedan början av 70-talet. För God Morgon® är hållbarhetsfrågorna centrala. Att ständigt förbättra miljömässiga och sociala förhållanden för odlare är lika självklart som att arbeta med mer hållbara förpackningar och ständigt förbättra dess profil. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och God Morgon och ej en artikel av Hälsoliv

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!