ANNONS

Innehåll från Ester-C

Behöver du äta C-vitamin? Så här vet du

Jobba, vabba eller vobba – vabruari är snart här igen. Med hjälp av C-vitamin kan du och familjen hålla er friska och pigga! Få koll på alla fördelar här.

Februari, eller vabruari som det också brukar kallas, är ofta en utmanande månad. Om det inte är sjuka barn som ska hämtas på förskolan, är det kanske du själv som ligger nerbäddad och har näsdukarna i högsta hugg?

Att få sin dagliga dos av C-vitamin är viktigt – och extra betydande är det under Sveriges mörkaste månader. Näringsämnet är nämligen inget som kroppen själv kan producera, utan något vi får i oss genom maten och tillskott. C-vitamin finns naturligt i de flesta grönsaker, bär och frukter, m​​en det kan vara svårt att få i sig en tillräcklig mängd genom kosten. Då kan du behöva komplettera med ett långtidsverkande C-vitamin. 

Så hjälper C-vitamin 

C-vitamin bygger upp kroppens brosk- och benvävnad och underlättar även upptaget av järn – något som är viktigt bland kvinnor för att förhindra låga nivåer. 

Under de kallare årstiderna (speciellt nu i vabbtider) är det lättare att utsättas för infektion och ännu svårare att tillgodose sig med C-vitamin genom maten, då tillgången av mogna bär och frukt är lägre. Får du i dig för lite kan du känna dig mer trött än vanligt, uppleva svaghet och irritation. Som tur är finns det tillskott som hjälper!

Genom att äta C-vitamin kan du se till att immunförsvaret är normalt, minska trötthet och utmattning samt få snabbare återhämtning. Den här effekten kommer av ett regelbundet intag av kosttillskott i en dos av mellan 200 mg till 1000 mg om dagen. En bra underhållsdos är 500 mg varje dag. Skulle du bli sjuk kan du öka till 1000 mg, just för att depån av C-vitamin används upp snabbare då. Glöm inte att fylla på kontinuerligt – så att din kropp får det skydd som den behöver.

Läs mer om C-vitaminets fördelar här. 

Ester-C innehåller C-vitamin som ger en långvarig effekt och hjälper till att stärka ditt immunsystem. En anledning till varför det är extra bra? C-vitaminet stannar i kroppens celler i hela 24 timmar, till skillnad från andra som försvinner redan efter åtta timmar. Ester-C är dessutom snäll mot magen då den är syraneutral. 

Skydda cellerna från oxidativ stress, en tablett om dagen räcker. Se mer här.

Sverige bjuder tyvärr inte på solsken året om och vi i Norden riskerar därför att få för lite av D-vitamin. Nu finns även tabletten Immun C-D-Z som innehåller både C-vitamin, vitamin D3 och Zink. Tillsammans bidrar de till ett stärkt immunförsvar och bekämpar och förhindrar infektioner. 

Genom tillskottet av Ester-C ökar kroppens upptag av järn och trötthet och utmattning minskar.

Verksam i ett dygn

Ester-C är världens mest sålda C-vitamin med bevisat effektivt upptag i 24 timmar. De finns som tablett, pulver och som brustablett där du kan välja mellan tre olika styrkor. Ester-C tabletten tillverkas i Sverige. Se alla produkter här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Ester-C och ej en artikel av Hälsoliv