ANNONS

Innehåll från doktor.se

Så kan du covid-19-testa dig hos Doktor.se

Digital vård har på kort tid blivit det nya normala i Sverige, och för Doktor.se går utvecklingen fort framåt. Nu kan du äntligen boka vård och konsultation – inklusive test för covid-19 – direkt i din smartphone.

EXTERN LÄNK: Här hittar du fakta och råd hos Doktor.se

Under coronapandemin har den digitala vården genomgått en efterlängtad och blixtsnabb utveckling. Inte minst har patienternas beteenden radikalt förändrats – i dag är det inte konstigt att den första vårdkontakten sker över video eller telefon.

Den svenska nätläkartjänsten Doktor.se har underlättat vårdprocessen för över en miljon patienter sedan starten 2016. En viktig del av framgångarna har varit att man tidigt såg möjligheten att erbjuda så kallat digifysisk vård. Doktor.se äger – förutom sin digitala vård genom webb och app – i dagsläget även fyra fysiska vårdcentraler: i Malmö, Stockholm, Vingåker och Uppsala.

Kombinationen av mottagningarna och de digitala tjänsterna gör att det är smidigt att leda patienten vidare till rätt specialistkompetens. Denna första bedömning av hälsotillståndet kallas för triagering, och förekommer annars på akutmottagningen eller i vårdcentralens väntrum.

Med en digital första vårdkontakt kan stora resurser omfördelas. De flesta patienter kan bedömas och behandlas omedelbart av sjuksköterskor, medan specialistläkare slipper bli översvämmade av enklare sjukdomsfall. Totalt jobbar 400 personer på Doktor.se. På sajten finns även ett brett register med lättbegriplig information om hundratals olika sjukdomar och åkommor.

Flera års utveckling

Coronapandemin har förstås accelererat omställningen till digital vård för stora delar av samhället. Det innebär att Doktor.se i dagsläget nått över 400 000 aktiva användare.
Under pandemin har Doktor.se utvecklat en omfattande testverksamhet, och i dag erbjuder man tester för pågående covid-19 och för antikroppar. Ett PCR-test tar reda på om du vid testtillfället har covid-19 genom ett hemskickat test för självprovtagning.

Antikroppstestet sker genom blodprov, vilket enkelt kan göras hos samarbetspartners som Medical Vaccin. Tid för provtagning bokas enkelt direkt i Doktor.se-appen, och provsvaret hamnar under Mina sidor på 1177. Antikroppstestet kostar mellan 200 och 495 kronor, beroende på var i landet du bor. Antikropptester är gratis för boende i region Stockholm. Antalet provtagningsplatser ökar ständigt.

Men det finns mer att hämta hos digitalvården. Du kan chatta med en sjuksköterska direkt i mobilen, för att därefter få remiss till specialistläkare, provtagning, psykolog – eller få recept på din medicin utskriven på nolltid. Framtidens sjukvård tar form i din smartphone.


EXTERN LÄNK: Här kan du boka ett covid-19 test hos Doktor.se

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och doktor.se och ej en artikel av Hälsoliv

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!