Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Innehåll från Barnängen

Så tar du bäst hand om din hud i sommar

Långa dagar med bad på stranden, äventyr i skogen, lek i trädgården.
På sommaren måste vi tänka på att ge vår hud lite extra kärlek.
Vi tipsar om hur du bäst tar hand om din och dina barns hud.

LÄS MER: Botanisera i Barnängens sortiment och hitta nya favoriter

Använd SPF

Sommarens måste stavas SPF – solskyddsfaktor. Det är viktigt att smörja in din, och dina barns, hud med SPF när ni ska tillbringa tid i solen. Smörj in med SPF en halvtimma innan ni ska gå ut, så produkten hinner torka in ordentligt. Använd en riklig mängd SPF och återapplicera varannan timme under dagen, oftare om du och familjen badar. För att skydda håret och huvudet lite extra är det fint med en solhatt!

Håll huden återfuktad

Sol, vind, hav och salt har en uttorkande effekt på huden. Tänk därför på att återfukta både inifrån och utifrån. Drick mycket vatten under varma dagar, och smörj in huden ofta. Barnängens barnolja http://www.barnangen.se/sv/baby/barnolja.html är perfekt för torr hud, smörj in efter duschen som hudlotion. Oljan fungerar lika bra för små som stora i familjen!

Tvätta dig med milda produkter

Man måste vara snäll mot huden för att den ska vara glad och må så bra som möjligt – därför ska man tvätta sig med milda produkter. Detta är extra viktigt på sommaren då man som sagt utsätter huden för mycket väder och vind. Barnängen har en ny serie med milda duschgeler och handtvålar, som gör dig och familjen rena oavsett vad för äventyr ni hittat på. Produkterna doftar av ljuv ringblomma, frisk havsalg och mjuk bomull och har ett hudvänligt pH-värde vilket är extra snällt mot huden. Produkterna är också miljömärkta, veganska och vårdande.

Låt huden andas

Lägg sminknecessären på hyllan och låt din hy andas så ofta du kan. När man svettas av värmen är det bra för huden om det inte finns ytterligare ett lager att tränga igenom. Smink kan dessutom täppa till porer, så för att din hy ska må så bra som möjligt gör du bäst i att skippa sminket.

LÄS MER: Se mer av Barnängens sortiment

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio och Barnängen och ej en artikel av Hälsoliv