ANNONS

Innehåll från Barnängen

Miljövänlig lansering från folkkära märket

Bra för huden. Och snällare mot naturen.
När Barnängen nu lanserar en ny serie produkter visar de att de tagit sitt miljöarbete till en ny nivå.

– Det gäller både innehållet och förpackningen, säger Mats Hagwall, Scientific & Regulatory Manager för Barnängen.

Andra har också läst

LÄS MER: Se mer av Barnängens sortiment

Barnängen har funnits i 150 år och varumärket har för flera generationer blivit synonymt med naturligt vårdande produkter. Hållbarhet har också länge varit ett prioriterat område och miljötänket finns med i hela kedjan – från produktion till färdiga produkter.

Snällt mot huden

Nu har miljöarbetet lett fram till en helt ny serie bestående av tre duschgeler och två handtvålar som doftar av frisk havsalg, mjuk bomull och ljuv ringblomma. Produkterna har ett hudvänligt pH-värde för att ta extra bra hand om din hud, och alla produkterna i serien är miljömärkta, veganska och vårdande.

– Barnängens miljövänliga sortiment är miljömärkt med EU-Blomman, alltså EUs gemensamma mil-jömärke. Det betyder att både innehållet och förpackningen uppfyller de högt ställda kraven, berät-tar Mats Hagwall.

Klarar hård miljömärkning

EU-Blomman, eller EU Ecolabel, är en av världens främsta miljömärkningar. Det är en Typ 1-märkning, som bland annat baseras på hela produktens miljöpåverkan, att kraven skärps kontinu-erligt och att kraven fastställs av en oberoende tredje part.

– De handlar bland annat om att använda de ingredienser som tillåts enligt EU-Blomman och hur de använda produkterna kan tas om hand om i avloppshanteringen, det vill säga om de är lättnedbryt-bara. För förpackningen handlar det om vilka förpackningsmaterial man använder och att man inte använder mer förpackningsmaterial än vad som behövs för att leverera produkten till konsumenten, förklarar Mats Hagwall.

Barnängens produkter håller med andra ord inte bara dig och din familj rena, utan är även bra ur miljösynpunkt. Många hudvårdsprodukter innehåller ingredienser som kan vara miljöfarliga, men Barnängen klarar alltså de tuffa kraven för att få ha EU-Blommans märkning. Du kan med andra ord duscha och tvätta händerna med gott samvete när du använder Barnängens nya serie!

LÄS MER: Se mer av Barnängens sortiment

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio och Barnängen och ej en artikel av Hälsoliv

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer