Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Innehåll från Barnängen

3 viktiga saker att tänka på när du väljer duschgel

Hur viktigt är egentligen valet av duschgel?

Svaret är viktigt. Din duschgel kan nämligen påverka både din hud och miljön.

Vi ger dig tre saker att tänka på så att du väljer rätt.

Botanisera i Barnängens sortiment och hitta nya favoriter

Ej uttorkande

Vissa duschgeler fungerar så att de tar bort allting från hudens yta. Det kan låta bra att produkten tar bort allt sådant som svett, smuts och dåliga bakterier – men det innebär också att hudens naturliga oljor tvättas bort. De behövs för att vår hud ska hålla sig återfuktad, men de fungerar också som en skyddande barriär.

Oljorna skyddar mot yttre faktorer, som solen, temperaturväxlingar, våta eller torra förhållanden och dåliga bakterier. De hjälper också till att fånga upp främmande partiklar och hjälper till att hålla huden fri från infektioner.

Oljorna behövs även för att vår hud ska kännas mjuk och hjälper till att hålla huden ung. Så när din hy saknar fukt – från oljor eller vatten – skyndas åldrandeprocessen på.

Välj därför en mild duschkräm som gör dig ren och fräsch men som inte verkar uttorkande, och inte tvättar bort hudens naturliga oljor.

Bra för miljön

För att en duschgel ska vara miljövänlig är det mycket som spelar in, exempelvis innehåll, förpackning och hur produkten tillverkas. Barnängen har lanserat en ny serie som innehåller tre duschgeler som alla är miljömärkta med EU Ecolabel – EUs gemensamma miljömärke.

EU Ecolabel är en av världens främsta miljömärkningar. Det är en Typ 1-märkning som bland annat baseras på hela produktens miljöpåverkan, att kraven skärps kontinuerligt och att kraven fastställs av en oberoende tredje part.

– De handlar bland annat om att använda de ingredienser som tillåts enligt EU Ecolabel och hur de använda produkterna kan tas om hand om i avloppshanteringen, det vill säga om de är lättnedbrytbara. För förpackningen handlar det om vilka förpackningsmaterial man använder och att man inte använder mer förpackningsmaterial än vad som behövs för att leverera produkten till konsumenten, förklarar Mats Hagwall, Scientific & Regulatory Manager för Barnängen.

Barnängens nya duschgeler kommer i dofterna ljuv ringblomma, mjuk bomull och frisk havsalg.

Passar din hudtyp

Att välja duschgel kan verka enkelt, det finns ju hur många som helst att välja bland. Men det är viktigt att tänka på att välja rätt för din hudtyp. Barnängens duschgeler i dofterna mjuk bomull och frisk havsalg passar de med normal till känslig hud, och doften ljuv ringblomma passar de med normal till torr hud.

 

LÄS MER: Se mer av Barnängens sortiment

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio och Barnängen och ej en artikel av Hälsoliv