Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Jcb Prod

Bra sexliv gör dig till en mycket bättre chef

MALMÖ. En bra ledare har troligen också ett rikt sexliv.

Det handlar om att känna sig själv och identifiera sina grundläggande behov, däribland de emotionella, och kunna tala om dem med sin partner. Inte minst i sängen.

– Sitt eget sexliv, och vad man vill få ut av det, hör till det allra mest intima och är oftast också det allra svåraste att kommunicera till sin partner, säger Maria Appelqvist, filosofie doktor och universitetslektor på Malmö högskola.

Här bör hälsan alls inte tiga still. Tvärtom.

– Men klarar man det på ett känslomässigt naturligt sätt, äger man sannolikt också den styrka som krävs hos exempelvis en chef för att hantera jobbiga och knepiga situationer med personalen.

Sexuell energi skapar harmoni

Appelqvist undervisar i bland annat ledarskap, social förändring och organisatorisk utveckling. Hon är också instruktör hos organisationen "Orgasmisk meditation" (OM).

Efter att ha studerat både egna känslomässiga processer på området och hundratals OM-klienters, talar hon gärna om "sexuell energi".

Maria Appelqvist:

– Både sund och skadlig. Sund sexuell energi skapar harmoni och stärker vår självkänsla i vardags- och arbetsliv. Skadlig sexuell energi kan yttra sig i exempelvis missbruk, självsvält, överdrivet shoppande eller ett frenetiskt tränande på ett gym.