Bli mer attraktiv med frukt och grönsaker

Tycker du om morötter, sötpotatis och aprikoser? Då kan du se mer attraktiv ut. Enligt en ny studie kan hudtonen förändras om man äter mer av det som naturen har att ge.

Den nya studien, som kommer från Skottland, visar att frukt och grönsaker kan få dig att se fräschare ut eftersom de tillför mer röda och gula toner till huden. Det här skriver det amerikanska hälsosamfundet Webmd.

Forskarna tror att det är karotenoiderna, det vill säga de röda, gula och orange pigment som finns i frukt och grönsaker, som spelar en viktig roll för förändringarna i hudtonen.

I studien medverkade 35 gymnasiestudenter. Efter sex veckor kunde forskarna se en avsevärd skillnad på huden hos de personer som tillfört mer frukt och grönsaker i sina mål.

Tomater, vattenmelon, spenat och andra mörka grönsaker är exempel på sådant som kan vara bra om du vill ge din hud mer lyster.


Tips: Tillför dagligen en portion frukt och grönsaker utöver dina vanliga mål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!