Nu kan valpägare vara föräldralediga.
1 AV 3
Nu kan valpägare vara föräldralediga.
Foto: Colourbox
2 AV 3
Foto: Colourbox
3 AV 3
Foto: Colourbox

Betald ledighet – för att vara hemma med husdjur

Har du funderat på att skaffa en hundvalp eller kattunge, men känt att jobbet skulle ta äta upp all tid du skulle behöva för att ge husdjuret en trygg start i hemmet? 

Då kanske du ska söka jobb på det här företaget.

Att jonglera jobb och fritid är inte alltid lätt – särskilt inte när man har en fyrbent vän i hushållet. Den svenska zoofackhandeln Arken Zoo har dock försökt hjälpa nyblivna djurägare på traven – och lanserar därmed ”tasstid”. 

Med tasstiden får alla anställda tre dagars betald ledighet när de skaffar hundvalp eller kattunge.

Satsningen ska ge djuren en tryggare start i sina nya hem. 

Arken Zoo menar att både djur och ägare behöver tillbringa dagar tillsammans för att vänja sig vid det nya livet. Foto: Colourbox

"Djur kommer alltid först"

Nyheten lär uppskattas av många djurägare som menar att även de borde ha rätt till föräldraledighet. Arken Zoo poängterar i pressmeddelandet att både djur och ägare behöver tillbringa dagar tillsammans för att vänja sig vid det nya livet. 

– Djur kommer alltid först i allt vi gör, och det är därför Tasstid är ett naturligt steg i utvecklingen av vår företagskultur. Att skaffa valp eller kattunge är ett viktigt beslut och förändrar vardagen väsentligt. Vi vill stödja våra anställda under sina första dagar med sin nya familjemedlem, säger Nanna Martin-Löf på Arken Zoo.

Ny kattunge? Då kan du få ledigt. Foto: Colourbox

Införs till sommaren

Tasstid införs redan nu i sommar.

Arken Zoo hoppas att fler företag hoppar på tåget.

– Tasstid är ett steg i att göra det enklare för våra medarbetare att kombinera arbete och livet med sina fyrbenta familjemedlemmar. Då många svenskar är hund- eller kattägare kan detta erbjudas som en uppskattad förmån på andra arbetsplatser, avslutar Nanna Martin-Löf.