Bernard kan dö av en enda snöflinga

Bernard Ward behöver ha på sig handskar när han plockar ut saker från kylskåpet.

Foto: Bulls

Bernard Ward behöver ha på sig handskar när han plockar ut saker från kylskåpet.

Vintern närmar sig med stormsteg och för Bernard Ward väntar nu några riktiga mardrömsmånader.

Hans ovanligt svåra "köldallergi" innebär att en enda snöflinga kan döda honom.

– Jag fruktar vintermånaderna, säger han till The Mirror.

Andra har också läst

Tusentals svenskar lider av allergisjukdomen köldurtikaria. Att exponera sin hud för kyla kan leda till att händerna och fötter kan svullna upp eller att man upplever klåda på huden.

För de flesta slutar det med de symptomen, men för Bernard Ward från nordirländska staden Londonderry är symptomen så svåra att de kan leda till döden.

"Jag får välja bort"

Läkarna tror att han drabbades av sjukdomen efter att ha stått vid en busshållsplats i Aberdeen utan handskar i 10 minusgrader, skriver The Mirror.

Efter det har han börjat frukta vintern.

Anledningen: Kölden, oavsett om det är kylskåpet eller vinterkylan, kan leda till våldsamma utslag och en svår allergisk chock som kan bli dödlig.

Han tvingas bära handskar när han ska plocka ut saker ur kylskåpet. Han måste avstå en kall öl, då hans strupe kan svälla upp. En utekväll på staden är utesluten, till och med gymmet måste väljas bort på grund av luftkonditioneringen.

– Bara en sådan enkel sak som att gå på puben med mina kompisar får jag välja bort, säger han till The Mirror.

 

"Fick väldigt svårt att andas"

Vardagslivet för Bernard Ward och hans fästmö Mairead liknar ingen annans vardag. När han en gång glömde vantar svullnade hans händer upp så mycket att han inte kunde böja dem.

– Mitt ansikte flammade upp och kliade, samtidigt som jag fick väldigt svårt att andas. När jag kom till hotellet märkte jag att även mina ben hade svullnat upp och jag hade enorma utslag, säger han.

Han tillägger:

– Vi kan inte göra saker utomhus som att gå på en promenad på vintern. Att gå ut på kvällarna är inte lätt. Vi åker taxi, men den måste åka tidigt så att vi inte står i taxikö, säger han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här