ANNONS
X
EXPRESSEN.SE
Publicerad 13 jul 2010 13.49

Anne-li flyttade till solen

Förverkligade sin idé. För 14 år sedan åkte Anne-li till Barcelona på en arbetsresa. Efter det var hon fast besluten att flytta dit, men det dröjde 10 år innan hon gjorde allvar av sina planer.

Förverkligade sin idé. För 14 år sedan åkte Anne-li till Barcelona på en arbetsresa. Efter det var hon fast besluten att flytta dit, men det dröjde 10 år innan hon gjorde allvar av sina planer.

Foto: Marta Perez

Från slask och stress till långa stränder. Hon gjorde det som många drömmer om - flyttade till Spanien.
- Jag lever inte för mitt jobb längre, jag lever för mitt liv, säger Anne-li Lindskog, 47, från Göteborg.

Har du vågat satsa på din dröm?

Tack för din röst!

Har du vågat satsa på din dröm?

Anne-li Lindskog fick idén att flytta till Barcelona när hon var där på en arbetsresa för 14 år sedan. Hon blev helt tagen av människorna och atmosfären.
– Jag kände direkt att här vill jag bo, det här är min stad, säger hon.
Men det dröjde tio år innan hon gjorde allvar av sina planer.
Under tiden såg hon till att ge näring åt sin dröm. Hon åkte till Barcelona på semesterresor och försökte förlägga sina arbetsresor dit. Hon var fast besluten att någon gång flytta, men hon sköt drömmen på framtiden. I Sverige var ju livet så ordnat. Tvåa i centrala Göteborg och drömjobb som projektledare på Lindex huvudkontor.
Men till slut såg hon ingen anledning att vänta. Jobbet blev för stressigt. Anne-li fick högt blodtryck och gick på stresshanteringskurs.

Hösten 2006 tog hon tjänstledigt för att gå en spanskakurs i Barcelona. Den första mars 2007 flyttade hon dit permanent.
– Det var inte superenkelt. Jag kunde bli livrädd att jag kastat bort trygghet och god ekonomi mot att vara arbetssökande i ett land där jag inte kunde språket, säger hon.
Men familjen märkte att Anne-li levde upp av den nya miljön. Mamman utbrast under ett besök: ”Det är här du ska vara! Dina ögon lyser och du skrattar naturligt!”
Anne-Li sa upp sig från Lindex men för att klara den första tiden hoppade hon ibland in som konsult. Efter en tid bröt hon helt med sin gamla arbetsgivare.

Företaget inom turism, som hon startade i Barcelona med en annan svenska, drabbades hårt av finanskrisen. Men för Anne-li vägdes oron upp av en annan stor glädje. På en nattklubb träffade hon sin peruanska pojkvän som hon numera bor ihop med.
– Jag har funnit min livspartner och fått fantastiska vänner. Jag saknar mitt kreativa utlopp, men den biten ska jag ta tillbaka i mitt liv, säger hon.
Kommer du någonsin flytta hem till Sverige?
– Nej, varje vinter har jag tänkt samma sak. Varför gå i ide när man kan leva i ett varmare land och må bra?
ANNONS