Foto: Ylwa Yngvesson

Bäsén: Vårdhjältarna är värda att få partaja

Jag har jobbat som vårdbiträde och undersköterska i kommun och landsting i en herrans många år. Och jag kan lova att det var tunnsått med personalfester.

Det är ju alltid brist på pengar och personalvård står längst ned på prioritetslistan.

Jag minns ju hur det var. När jag jobbade julafton på sjukhuset fick jag pröjsa den magra lilla jultallriken själv. Och när det var någon gång var fest ­brukade doktorerna fixa fram gratis läkarsprit.

Därför blir jag glad och uppspelt när jag får höra att 400 undersköterskor och läkarsekreterare fått gå på kalas. Äntligen!

Undersköterskor och läkarsekreterare gör ett stressigt, tungt, oglamouröst, undervärderat och underbetalt arbete.

Dessa vardagens vårdhjältar är värda att bjudas på fest ofta!

Däremot kan jag tycka att underhållningen kunde valts betydligt klokare.

Ur ett jämställdhetsperspektiv är det ett klavertramp. För tänk om det var tvärtom: att manliga kommunpolitiker festat upp skattepengar med kvinnliga strippor?

Sen undrar jag om det verkligen var så kul.

Själv har jag aldrig haft något intresse för någon striptease alls. Men när jag jobbade i vården såg jag nakna karlar hela dagarna. Och jag längtade verkligen inte efter mer av den varan när jag kom hem.

Men jag hoppas i alla fall att undersköterskorna och läkar­sekreterarna hade en störtkul kväll och att de fick en riktigt god ­middag med öl eller vin.

De, om några, är verkligen värda att få partaja!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!