Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ÄNTLIGEN GLAD FAMILJ. Efter att Amir började ta kosttillskottet Omega 3 har han tålamod nog att sitta ner och lägga pussel. "Vi är så glada att vi hittat en grej som kan göra så stora framsteg", säger mamma Elisabeth och pappa Muneer Kahn.ÄNTLIGEN GLAD FAMILJ. Efter att Amir började ta kosttillskottet Omega 3 har han tålamod nog att sitta ner och lägga pussel. "Vi är så glada att vi hittat en grej som kan göra så stora framsteg", säger mamma Elisabeth och pappa Muneer Kahn.ÄNTLIGEN GLAD FAMILJ. Efter att Amir började ta kosttillskottet Omega 3 har han tålamod nog att sitta ner och lägga pussel. "Vi är så glada att vi hittat en grej som kan göra så stora framsteg", säger mamma Elisabeth och pappa Muneer Kahn.
ÄNTLIGEN GLAD FAMILJ. Efter att Amir började ta kosttillskottet Omega 3 har han tålamod nog att sitta ner och lägga pussel. "Vi är så glada att vi hittat en grej som kan göra så stora framsteg", säger mamma Elisabeth och pappa Muneer Kahn. Foto: Tomas Leprince

Amir fick ett lugnare liv med omega 3

HUSKVARNA. Fiskoljan ger fyraårige Amir Kahn ett bättre liv. Tack vare tillskottet av omega 3 kan han nu sova gott om natten. 

 - Det ger oss hopp inför framtiden, säger mamma Elisabeth Kahn.

Redan när Amir Kahn var spädbarn märkte hans föräldrar att han inte riktigt var som andra barn.

 - Han ville aldrig sova och man var tvungen att ha honom i famnen hela tiden, berättar Amirs mamma Elisabeth Kahn, 26.

Symptomen blev värre

 För drygt ett år sedan, när Amir var 3,5 år, fick han diagnosen autism, med utvecklingsförsening, något som hans föräldrar redan var förberedda på.

 - Jag hade läst väldigt mycket om olika sjukdomar och anade att det var autism, men det var väldigt skönt att få en diagnos på det, säger Elisabeth.

 Diagnosen hjälpte dock inte för att mildra symtomen som blivit allt värre. Under sina första tre levnadsår sov Amir inte en enda hel natt. 

 - Det var fruktansvärt. Ofta vaknade han vid ett på natten och ville inte sova mer. Om vi valde att ligga kvar vände han upp och ner på hela lägenheten eller gick in och väckte sina syskon, säger Elisabeth.

Hittade på internet

 Räddningen för familjen Kahn blev ett tips på forumet Familjeliv på internet.

 - Det var en mamma som hade en son med adhd som frågade om vi hade provat Mor-EPA som är kapslar med koncentrerad omega 3. Det hade vi inte och tänkte att det var värt ett försök.

 Effekten kom nästan omedelbart. Redan efter ett par veckor började Amir att sova bättre.

 - För varje vecka som gick sov han ungefär en timme längre. Numera vaknar han inte förrän klockan sju, vilket är helt acceptabelt, säger Elisabeth.

Får bättre kontakt

 Förutom att sömnen blev bättre märkte de även andra förändringar.

 - Man kan få kontakt med honom nu. Säger man åt honom så lyder han och han lyssnar på sitt namn, berättar pappa Muneer Kahn, 33.

 Under Amirs första levnadsår utvecklades han i stort sett i samma takt som andra barn men när lillebror Elias föddes började han bli mer och mer inåtvänd och utåtagerande.

 - Jag vet inte om det berodde på svartsjuka, men han blev helt tyst, berättar Muneer.

 Tack vare kapslarna med omega 3 har Amir åter börjat att utvecklas. 

 Nu kan han till och med sitta stilla och lägga pussel.

 - Mor-EPA har betytt jättemycket för oss.

 - Det finns ingen hjälp för barn med autism så vi är så glada att vi hittat en grej som kan göra så stora framsteg. Det ger oss hopp inför framtiden, säger Elisabeth.

"En kick för hjärnan"

 Efter framstegen med Amir har nu även pappa Muneer och lillebror Elias börjat ta Mor- EPA.

 - Det är bra för alla. Det blir en liten kick för hjärnan, säger Elisabeth. 

 Fotnot: På Elisabeth Kahns blogg kan du läsa mer om vilka framsteg Amir gör och vad som händer i hans liv: pojkeniglaskulan.blogspot.com