Amanda gjorde upp en sträng plan för sig själv - hon skulle inte besöka Träd mer och hon skulle ta ner de planscher på träd hon hade i sitt rum. Bilden är arrangerad.
Amanda gjorde upp en sträng plan för sig själv - hon skulle inte besöka Träd mer och hon skulle ta ner de planscher på träd hon hade i sitt rum. Bilden är arrangerad. Foto: ENGSTRÖM THOMAS

AMANDA ÄR DENDROFIL: "Jag hade grenen bredvid mig i sängen, smekte den och somnade bredvid den."

Amanda gjorde upp en sträng plan för sig själv - hon skulle inte besöka Träd mer och hon skulle ta ner de planscher på träd hon hade i sitt rum. Länge kände hon sig som en fördömd.

- Jag tänkte att detta var ett straff jag fått för något dumt som jag gjort i mitt förra liv.

Men träd fortsatte att vara fokus för Amandas sexualitet, exempelvis i hennes onanifantasier. Trädplanscherna runt hennes säng kan hon onanera till - på samma sätt som andra människor använder porrtidningar och porrfilmer. - Det känns som att jag har en liten skog här i mitt rum. Mina föräldrar förstår ingenting, de tycker att det är trevligt att jag har ett så stort naturintresse.

Bara efter några månaders

 avhållsamhet blev längtan efter Träd alltför stor. Amanda gick dit och bröt av en gren från Träd som hon tog med sig hem. - Jag hade grenen bredvid mig i sängen, smekte den och somnade bredvid den. Det är kärlek, som att ha en person som väntar på en i sängen. Jag hade grenen tills jag var 18 år. Grenens närvaro i hennes rum hade Amanda maskerat i en naturinstallation med stenar på skrivbordet. En dag upptäckte hennes lillasyster att Amanda hade en gren nedbäddad i sängen, med ena änden på kudden och den andra under täcket. - Jag hade glömt att lägga upp grenen på skrivbordet på morgonen. Min lillasyster undrade förstås varför den låg där. Jag sa att jag tyckte synd om grenen som måste ligga på skrivbordet och frysa. Hon tyckte att det var okej och förstod det.

En tid sökte Amanda

 sig till ett wicca-sällskap, en samling häxor med naturen som fokus. Sällskapet brukade samlas i en skog. - Då kunde jag vara offentlig med det. Det var inget underligt att vilja krama ett träd, det är vanligt att wiccas gör det. Men det fanns personer i sällskapet som Amanda uppfattade som konstiga, bland annat för att de flörtade med satanismen. Hon avslutade sitt medlemskap efter en tid.

Nu har Amanda flyttat, 

så hon bor längre bort från sitt speciella träd. Men hon besöker det minst en gång i månaden. Hon prioriterar Träd framför att träffa sina vänner när hon är ledig. - Jag cyklar dit även om det störtregnar och är värsta ovädret. Att träffa sin älskade är ju något som man bara måste göra. Amanda kan bli sittande hos sitt träd i timmar, funderar, smeker och kramar om det. Ibland drar hon upp tröjan när hon kramar Träd, för att få känna närheten. - Innan var det både sexualitet och kärlek, men nu är jag mest kär i Träd. Jag har förträngt min sexualitet så länge att jag mest känner ömhet för det. Amanda jagar också bort myrorna från Träd, som hon tycker inkräktar och förstör. Amanda är övertygad om att hennes känslor är besvarade. När hon var yngre tyckte hon att det faktum att Träd alltid stod kvar på sin plats var ett bevis på dess kärlek till henne. - En gång var det en storm här och många träd blev böjda eller bröts. Men inte mitt träd."

Aktuellt just nu