Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

9 skäl att skiljas – eller börja kämpa!

För många är ledigheten inte bara förknippad med glädje - utan också med slitningar. Efter lång tid tillsammans känner du kanske tydligare än någonsin att den du lever med är helt fel. Här ger psykologen Maria Farm råd – för dig som vill skiljas, eller fortsätta kämpa.

TEXT: Stina Gustafsson

KÖP HÄR: Lust och energi för bättre samliv – erbjudande från webbshopen Happy Green i samarbete med Hälsoliv

1 av 10

1. ”Vi håller bara ihop för barnens eller pengarnas skull”

Att vara utan barnen varannan vecka skrämmer dig, eller så gör rädslan att hamna i ett sämre ekonomiskt läge att du väljer att stanna kvar hos din partner.

För dig som vill skiljas:

– Man mår aldrig bra när man förnekar eller förvränger känslor man har. Lägg inte locket på, självklart kommer det vara jättejobbigt att inte träffa barnen varje vecka – och du måste få vara i den smärtan. Men precis som alla sorgearbeten går det över, och du måste påminna dig själv om varför du gör det här.

För dig som vill kämpa:

– Det här är en väldigt vanlig problematik. Om du vill kämpa, så är det relationen i sig du ska kämpa för. Det är viktigt att diskutera och fundera kring er situation, vad är viktigt för er? Ofta handlar det om en sned maktbalans och att man inte pratat ut riktigt om vad som är viktigt.

LÄS MER: Hitta kärleken på nätet – guide till alla sajter

1 av 10