Om du grundar din makeup med primer håller du den på plats lättare.
Håret tar mycket stryk i solen. Ge det därför lite extra kärlek på sommaren.
Oavsett om du ska spendera dagen på stranden eller ta en shoppingrunda är det viktigt att grunda med solskyddsfaktor.
1 AV 3
Om du grundar din makeup med primer håller du den på plats lättare.
Foto: Lev Dolgachov
2 AV 3
Håret tar mycket stryk i solen. Ge det därför lite extra kärlek på sommaren.
Foto: Vadym Drobot
3 AV 3
Oavsett om du ska spendera dagen på stranden eller ta en shoppingrunda är det viktigt att grunda med solskyddsfaktor.
Foto: Lev Dolgachov

7 skönhetsmissar som alla gör på sommaren

Under sommaren vill vi gärna vara naturligt fräscha utan att behöva anstränga oss för mycket. Men när solen gassar och orken tryter riskerar vi att släppa lite för mycket på rutinerna. Här är några klassiska misstag som alla har gjort.

1. Att skippa solskyddsfaktorn

Visst är vi duktiga på att packa strandväskan inför en dag vid havet, men när det vankas långlunch i solen eller shopping på stan lämnar många solskyddsfaktorn hemma. Då kommer också solbrännan som ett brev på posten. Ska man vistas utomhus är det solskydd som gäller, särskilt för utsatta och känsliga områden som axlar, näsa, ögonlock och läppar. Glöm inte nacken!

LÄS MER: Solskydd – här är 9 myter och sanningar

2. Att glömma återfuktningen

Sol betyder kjol, eller gärna bara ben. Många av oss tar dessutom en snabbdusch och rakar benen innan vi skyndar ut genom dörren. Cirka fem minuter senare är benen torra och fnasiga. Alltså – återfuktning är en bra grej.

LÄS MER: 4 knep – så slipper du raka benen så ofta

3. Att inte skrubba kroppen

Solsemestern ger ofta en rejäl dos med D-vitamin – och gärna en härlig, gyllenbrun bränna. Tyvärr slarvas det rejält med skrubben innan avfärd, vilket innebär att brännan försvinner snabbare än önskat. Vill du ha en jämn bränna som varar ska du vara flitig med att skrubba kroppen.

LÄS MER: Sex knep som bevarar din solbränna längre

4. Att använda samma smink som på vinterhalvåret

Är man ingen stor användare av smink kan det kännas lite onödigt att lägga pengar på specifikt smink för varje årstid. Men, det är värt det. De allra flesta blir någon nyans mörkare på sommaren och därför kan sminket som används på vintern få ansiktet att framstå som blekare än resten av kroppen.

Om du har svårt att hitta rätt nyans kan du till exempel köpa en foundation som är snäppet mörkare än din vanliga och blanda ut.

LÄS MER: 7 sminkmisstag som gör att du ser äldre ut

5. Att hoppa över primern

Under sommarhalvåret vill vi gärna vara så där naturligt fräscha som man bara kan vara då, vilket för många innebär mindre smink. En produkt som man däremot ska hålla hårt i är primern. Hoppar vi över den har sminket en tendens att glida runt i ansiktet så fort solen ligger på – och puderdosan åker fram för att rädda situationen. Då går ofta hela idén med att vara naturligt fräsch förlorad.

LÄS MER: Sammetslen och slät hud med rätt primer

6. Att strunta i håret

Självklart är det viktigt att ta hand om hyn, men glöm inte bort håret. Under sommaren får håret nämligen ta oförtjänt mycket stryk. Så var noga med att skydda det med hatt, värmeskydd eller solskyddsfaktor anpassad för just ditt hår.

Undvik också att sätta upp håret i knut och borsta det när det är blött.

LÄS MER: 11 saker som de med drömhår gör rätt – och du har missat

7. Att inte använda vattenfast smink

Smink kan tyckas onödigt på stranden, men visst vill vi vara snygga även där. Så låt inte mascaran sätta stopp för simturen! En icke vattenfast mascara kan ge en obehaglig överraskning när vi tittar oss i spegeln efteråt. Om man ska satsa på en vattenfast produkt är det alltså en mascara som gäller.

LÄS MER: 8 enkla knep som gör din stranddag perfekt