Vad vill du tacka din mamma för?

7 anledningar till varför mamma helt enkelt är bäst

I dag är det mors dag – och vi hyllar alla mammor! 

Ta tillfället i akt och berätta för din mamma i dag hur mycket hon betyder för dig. 

Här är 7 anledningar till varför mamma helt enkelt är bäst. 

1. Hon vill alltid ditt bästa

Tänk så lyxigt det är att ha en person som alltid vill ditt allra bästa, även om du har tyckt att hon tjatat så har det alltid funnits en välmenande tanke bakom "tjatet". Med facit i hand så vet du ju att hon hade rätt i (nästan) allt. 

2. Hon hämtade dig sena nätter efter att du varit på krogen

"Ring hellre än att gå hem ensam", sa hon och hon gick upp mitt i natten för att vara säker på att du kom hem säkert efter en utekväll. Hur fantastiskt?

3. Hon hjälpte dig alltid med läxor och förhörde dig inför prov

Först när man är vuxen kan man ju kanske förstå att det inte är det roligaste i världen att förhöra en 10-åring på Sveriges landskap, men att hon gjorde detta säger allt om en mammas kärlek. 

Passa på att hylla din mamma på mors dag. Foto: Shutterstock.

4. Hon lyssnar alltid – och kommer med kloka råd

Oavsett storlek på problem, eller om du bara vill ha råd om en sak så kan du alltid lita på att mamma har erfarenhet och kloka råd att dela med sig av. Så fint! 

5. Hon har förberett dig inför vuxenlivet

Hur gör man med räkningarna, hur fixar man en god lasagne och hur byter man egentligen glödlampan i hallen när den gått sönder? Utan hennes guidning och peppande ord hade du haft lite mer panik i ditt eget hem. 

6. Hon vet vad "ska vi ta en shoppingtur?" betyder - och är okej med det

Du vet de där gångerna då du gick på CSN och föreslog att du och din mamma skulle "ta en dag på stan"? Hon var så klart medveten om att du hoppades på att hon skulle betala för grejerna du ville ha, och gjorde det mer än gärna. 

7. Hon känner dig bäst av alla 

Du kan inte lura din mamma, hon hör direkt om du är ledsen eller om du försöker dölja något. Med henne kan du släppa garden, och berätta hur du mår – på riktigt.