5 tecken på att ert förhållande är på väg åt rätt håll

Tvärtemot vad Disneyfilmerna visar går det inte att komma till en punkt i förhållandet där allt som hädanefter är kantat av solsken och betande enhörningar. Precis som med allt annat i livet är det man kan göra att spänna fast sig och förbereda sig på att det kommer att gå både upp och ner.

Däremot skadar det inte att stanna upp ibland och reflektera över relationen man är i, oavsett om man varit tillsammans länge eller precis började dejta.

Här har vi samlat fem tecken på att er relation är på väg i en bra riktning.

Foto: Unsplash/Anthony Tran

1. Ni klarar av att bråka på ett sunt sätt


Myten om att lyckliga par inte bråkar måste väl vara krossad vid det här laget? Att gräla är inte samma sak som att förhållandet sjunger på sista versen.

Tvärtom kan det vara nyttigt att bråka ibland, eftersom man dryftar saker som tyngt en.

– Om du har förmågan att berätta för din partner att detta är något som triggar dig. Då äger du dina känslor i stället för att skylla allt på dem och kan förändra dynamiken, säger familjeterapeuten Amy McManus till Bustle.

Om ni är lösningsinriktade i era konflikter och försöker att lyssna och förstå varandra i stället för att gå till personangrepp är ni på rätt spår.

Foto: Unsplash/Christania Rivers

2. Ni litar på varandra


I fantasin kan en nypa svartsjuka sätta krydda till tillvaron, men i praktiken är måttfullheten en brist. Ofta får man hela kryddkaret.

En relation där den ena, eller båda, försöker kontrollera den andra är inte en relation som mår bra. Ett tecken på att relationen slagit in på en positiv stig är att ni litar på varandra och inte låter osäkerhet förpesta er samvaro.

Foto: Shutterstock

3. Sexet är bra


När det kommer till sex är det inte hur ofta ni har det som talar om ifall relationen är bra eller inte. Inte heller antalet orgasmer eller ställningar.

Det som spelar roll, enligt relationsexperten April Masini, är att det känns bra, eller åtminstone är på rätt väg.

– Sex handlar inte bara om kemi. Det handlar om att kunna kommunicera och jobba tillsammans för att ge varandra njutning, säger hon till Elite Daily.

LÄS OCKSÅ: 7 sexställningar som ger båda orgasm - samtidigt

Foto: Mavoimages - Stock.Adobe.Com / MAVOIMAGES - STOCK.ADOBE.COM 228201913

4. Ni är en del av varandras framtidsplaner


När du planerar inför var i livet du är om tre månader, ett år eller längre in i framtiden så är din partner en del av detta, och vice versa.

– Det är viktigt för ett förhållande att man visar för varandra att man vill att den andra parten ska fungera i en kommande framtid. Det blir ju märkligt om ens partner bara säger att den ska flytta till London ett tag utan att inkludera dig alls, säger psykologen Maria Farm i en intervju med Hälsoliv.

Foto: Unsplash/Joanna Nix

5. Ni stöttar varandra


En spännande jobbmöjlighet på horisonten eller ett plötsligt dödsfall i familjen. Oavsett vad det är som pågår står din kärlek vid din sida, och gör sitt bästa för att du ska må bra.

– En viktig del av alla relationer är att stödja den andra personen känslomässigt, oavsett vad den går igenom, säger kärlekscoachen Alessandra Conti till Elite Daily

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande