Katerina Janouch.
Katerina Janouch. Foto: Cornelia Nordström

5 frågor om orgasm: "Får alla kvinnor det?"

Frågor om kärlek, relationer, sex?

Mejla dem till vår samlevnadsexpert Katerina Janouch på adressen:  sex@expressen.se

Fråga: Har en del frågor om orgasm:
1. Får alla kvinnor orgasm?
2. Får kvinnor orgasm lika lätt och självklart som männen?
3. Vilket sätt att få orgasm på är vanligast?
4. Får man g-punktsorgasm av samlaget eller med hjälp av händerna?
5. Kan man göra något mer än att knipa för att få samlags-orgasm?Orgasmtokig
 

 

Svar: Här kommer alla svaren:
1. Alla kvinnor har förmågan att få orgasm. Men alla kvinnor får inte orgasm, av olika anledningar. Ofta sitter det i psyket samt/eller att man har fel teknik. Viktigast är att hitta sin lust och komma fram till vad som tänder en - samt rätt besvara kroppens signaler.
2. En del kvinnor har självklara orgasmer, medan andra får LÄRA sig konsten. Vissa kvinnor får orgasm lättare än män, andra får kämpa hårdare.
3. Vanligaste sättet att få orgasm för kvinnor i vårt samhälle är att stimulera klitoris (jag skriver vårt samhälle, för det är inte så överallt i världen, i vissa kulturer kan samlaget vara det vanligaste sättet för en kvinna att få orgasm på), antingen med händerna, munnen eller samtidigt medan man har samlag. Vilket sätt som passar den individuella kvinnan, får man komma fram till själv.
4. Vissa kvinnor hittar aldrig ens nåt som påminner om en G-punkt. Andra flödar över vid minsta beröring. Hur man reagerar på den stimulansen, är väldigt olika.
5. Enklaste sättet att få "samlagsorgasm" är att samtidigt smeka klitoris. Det kan antingen du göra själv, eller låta din partner göra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!