Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: © Jan Mika

12 tips som ger dig det perfekta förspelet

Hur får man egentligen till ett perfekt förspel? Här är tips som passar både tjejer och killar!

1. Behåll kläderna på

Gör upp en regel om att behålla kläderna på så länge som möjligt. Klä av varandra plagg för plagg och fokusera på den nyaste nakna ytan. Kom överens om att könsdelarna är en förbjuden zon.

2. Ögonkontakt

Ta hans/hennes hand i din och se honom/henne djupt i ögonen. Låt din tunga slappna av och cirkla den mjukt runt, runt i handflatan. Se honom/henne i ögonen.

3. Håll din älskares ansikte i dina händer

Detta ger dig kontroll och fungerar speciellt upphetsande på män som älskar när en kvinna tar över sexleken. Täck din partners mun med flyktiga fjärilskyssar. Förbjud honom att "kyssa tillbaka". Slicka och sära din älskares läppar, låt din tunga utforska hans mun. Det kommer inte ta lång stund innan din partner är så upphetsad att han måste få kyssa tillbaka.

4. Sitt mittemot varann i soffan

Turas om att läsa stycken ur en porrnovell, se varann i ögonen när ni läser. Ni får bara vidröra varann med ben och fötter.

5. Lek blindbock

Alla andra sinnen förstärks när synen försvinner. Antingen turas ni om eller så är ni båda förbundna samtidigt. Massera händer, axlar, fötter. Stryk varandra över ryggen. Låt fingertopparna dansa över din partners ansikte, över halsen, magen, insidan av låren. Nudda hans penis/hennes vulva. Stryk hennes kön genom trosorna.

6. Se erotisk film tillsammans

Välj något som båda upphetsas av. Stäng av filmen när ni är våta och kopiera det ni just såg.

7. Ta en miniklunk champagne…

 …men svälj inte. Kyss din partner och låt vinet sippra in i hans/hennes mun. Slicka  upp det som hamnar vid sidan om. Berusande!  

8. Viska porriga ord

Säg vad du vill att han ska göra med dig. Säg så snuskiga saker som du vågar/förmår.

9. Skicka sextext

Inget är så upphetsande som att få heta meddelanden när man minst tänker på sex. Skicka SMS där ni lovar att slicka/suga av henne/honom så fort ni kommer innanför hemmets dörr

10. Stäm möte för skamlöst lunchsex

Bakre raden på en biomatinéföreställning är en perfekt plats (om ni är tysta!) för oral- eller smeksex

11. Överraska honom med opretentiöst sex

Placera dig på alla fyra på sängen, med rumpan i vädret. Kalla sedan in honom i sovrummet. Synen som möter honom kommer att få honom galen av begär!

12. "Sex med en främling"

En populär kvinnlig fantasi: bind för ögonen på din partner och led henne in i sängkammaren. Krama hennes bröst bakifrån och säg att du är en främling som länge har åtrått henne.