Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Fredrik Paulún: 11 billiga och nyttiga livsmedel

Måste det vara dyrt att äta nyttigt? Absolut inte! Faktum är att mycket av den mest hälsosamma maten är den billigaste! Rena råvaror som inte är processade är helt enkelt inte lika dyra att framställa.
– Det som förstås kostar är protein, men det kan man välja med omsorg och ändå pressa priset. Ägg ligger bra till här, både billigt, mycket nyttigt och innehåller fullvärdigt protein. Ska du köpa kyckling, undvik det billigaste som kommer från utlandet. Satsa hellre på svenskt kött så att du vet att djurhållningen är bra, säger näringsfysiolog Fredrik Paulún.
Här är 11 billiga - och nyttiga - livsmedel som du kan bunkra upp med.

Frysta grönsaker är jättebra menar Fredrik Paulún

Foto: Colourbox

1 av 11

1. Frysta grönsaker

Tror du att frysta grönsaker är sämre ur näringssynpunkt än färska? Då tror du fel! Enligt en studie kan färska grönsaker förlora upp till 45 procent av sitt näringsinnehåll innan de landar på ditt matbord. Anledningen är att det kan ta upp till två veckor innan skördade grönsaker fraktats och transporterats till butiken, där de ju också kan bli liggande i flera dagar.
– Frysta grönsaker är jättebra, de skördas ju när de är som bäst. Och du kan köpa tvåkilospåsar för små pengar, säger Fredrik Paulún.
1 av 11