Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zoran Radovanovic krävs på mer pengar

Zoran Radovanovic misstänks för två dubbelmord och ett antal grova bedrägerier. Foto: Alex Ljungdahl
Åklagare Pernilla Törsleff yrkade på livstids fängelse. Foto: Alex Ljungdahl
I förundersökningen har det kommit fram att Zoran Radovanovic har lånat pengar av sin släkting för att betala paret i Norrahammar.Foto: Polisen

Zoran Radovanovic, 52, är misstänkt för två dubbelmord på äldre par i Jönköpingsområdet - ett av dem har han erkänt.

Han är också misstänkt för ett antal grova bedrägerier på sammanlagt nästan sex miljoner kronor.

Nu krävs han på ytterligare miljonbelopp - en släkting har lämnat in en fordran till Kronofogden på 1,1 miljoner, skriver SVT Nyheter Jönköping.

Rättegången mot Zoran Radovanovic, 52, avslutades den 21 december förra året. Domen i målet ska falla i nästa vecka.

Åklagare Pernilla Törsleff yrkade på livstids fängelse för Zoran Radovanovic som misstänks för två dubbelmord – ett i Norrahammar som han erkänt och ett i Hökensås som han nekar till. Han misstänks också ha lurat till sig nästan sex miljoner kronor av sina kunder.

Vill se tidsbestämt straff

Hans advokat Leif Silberskys förstahandsyrkande är att straffet ska tidsbestämmas. Han yrkade under slutpläderingen också på att 51-åringen ska frikännas helt från morden han misstänks för i Hökensås, samt dömas till grov förskingring och inte för grova bedrägerier.

Nu krävs den åtalade mannen på ytterligare 1,1 miljoner kronor. Det är en släkting som lämnat in en fordran till Kronofogden för pengar som Zoran Radovanovic lånat för att bygga klart sitt hus. Lånen ska ha tagits mellan 2004 och 2010, skriver SVT Nyheter Jönköping.

Har varken bestridits eller betalats

Det var redan i mitten av november förra året som betalningsföreläggandet kom in till Kronofogden och har varken bestridits eller betalats.

I förundersökningen angående morden har det kommit fram att Zoran Radovanovic lånat pengar av samma släkting för att betala paret i Norrahammar som han erkänt att han mördat.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.