Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zazzi vill finna kärleken igen: "Kan se mig dejta"

Här är fler av dagens nöje-toppnyheter.
Alexandra Zazzi medverkade på tv-galan Kristallen och hon berättar att tittarna kommer få se mer av henne i rutan. Foto: OLLE SPORRONG
”Att gå igenom en skilsmässa är en av de tuffaste sakerna man kan vara med om, men jag kan se mig själv börja dejta igen”, säger Zazzi. Foto: IBL

Alexandra Zazzi, 53, har en omvälvande tid bakom sig.

Vid årsskiftet skilde hon sig från maken Peter Jademyr efter 26 år tillsammans och hon har flyttat från Göteborg till Stockholm.

Nu berättar stjärnkocken om saknaden efter sina barn – och om jakten på ny kärlek.

– Att gå igenom en skilsmässa är en av de tuffaste sakerna man kan vara med om, men jag kan se mig själv börja dejta igen, säger Alexandra Zazzi.

I början av året meddelade stjärnkocken Alexandra Zazzi, 53, att hon och hennes dåvarande make Peter Jademyr skulle skilja sig – efter 26 år tillsammans.

De träffades på en dykarkurs i Thailand 1992 och lämnade in skilsmässopapprena hösten 2018.

I samband med att Zazzi avslutade sin relation valde hon också att lämna Göteborg, en stad som hon under lång tid kallat för hem, och flytta till Stockholm.

– Det var drastiskt, men jag känner nu som då att jag behövde en ny arena för att klara av att komma tillbaka. Ska man starta om karriärmässigt funkar det bra i Stockholm, förklarar hon.

Alexandra Zazzi om tuffa skilsmässan

Alexandra Zazzi beskriver skilsmässan från maken som oerhört tuff.

– Dödsfall, sjukdom och skilsmässa, i den ordningen, är något av det jobbigaste man kan gå igenom säger Alexandra Zazzi.

– Att gå igenom en skilsmässa är en av de tuffaste sakerna man kan vara med om, men jag kan se mig själv börja dejta igen.

Beslutet att flytta till Stockholm var inte enkelt. I sin gamla hemstad Göteborg lämnar hon flera goda vänner och en av sina två vuxna söner.

– Det är barnen jag saknar mest. En av dem bor i Göteborg och den andra i Lund. Sedan har jag väldigt många goda vänner kvar, som jag också saknar mycket. Men jag är väldigt ofta i Göteborg och det är ju bara en tågresa bort, säger hon.

Känner sig som hemma

Alexandra Zazzi har närmare 11 000 följare på Instagram och där har hon den senaste tiden delat med sig av sitt liv i Stockholm.

”Sista kvällspromenaden. Stockholm är vackert. Vattnet ligger kav lugnt och luften är klar. En stilla ro infinner sig. Godnatt vänner”, skriver hon i ett inlägg.

Det har tagit ett tag att komma till rätta i huvudstaden, men nu börjar hon känna sig som hemma.

– Det gäller att hitta ställen att träna på som funkar och bra platser att gå ut med hunden på. Jag älskar att vara i naturen och måste få vara nära skog och hav. Det vilda havet är en av de saker jag saknar mest med Göteborg.

https://www.instagram.com/p/B2NWLKUJkS1/

Återvänder till tv-rutan

Zazzi berättar att hon har mycket på gång i framtiden. Bland annat kommer hon dyka upp i tv-rutan.

– Jag kan inte berätta några detaljer, men jag kan säga att det är tv på gång vilket känns skitkul.

Och trots att det varit ett tufft år känner hon förväntansfull kring vad framtiden har att utvisa.

– När jag slickat mina sår efter en skilsmässa och borstat av knäna så mår jag mår faktiskt väldigt bra. Livet ramlar på och jag är en person som gillar utmaningar.