Foto: Anders Wejrot
 Foto: Anders Wejrot

Zazzi trampar för Barncancerfonden

Publicerad

GÖTEBORG. Kocken Alexandra Zazzi, 46, kör just nu stenhård träning på gymmet. I sommar ska hon nämligen cykla till Paris med Barncancerfonden.

- Tänk att kunna säga när man är gammal att man åkt cykellopp i Paris, säger Alexandra Zazzi.

En av Göteborgs kock-profiler, Alexandra Zazzi, tränar nu stenhårt för att vara i form till Barncancerfondens cykellopp i juli:

- Jag har lagt upp ett träningsschema där jag tränar crossfit tre gånger i veckan, och sen kör jag ganska hårda spinningpass två gånger i veckan. Så fort snön försvinner blir det att cykla till och från jobbet.

Motivationen inför cykel­loppet ligger i att Alexandra Zazzi hade en vän som drabbades av cancer och gick bort - och att loppet är "en grym utmaning".

Paradgatan avstängd

- Det är en vecka som vi cyklar. Vi är 700 cyklister från Sverige, Finland och Danmark. Vi cyklar in i Paris samtidigt som Tour de France, det är grymt häftigt. Första cyklar vi gruppvis och sen samlas vi alla en timme utanför Paris. Och så cyklar vi in allihop på ett avstängt Champs-Élysées, säger Alexandra Zazzi.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER