Yxman hotade passagerare på tåg – slog mot person

Publicerad

En yxman som åkte pendeltåg är gripen av polis. 

– Mannen åkte med ett pendeltåg till Lerum, och ska ha slagit med yxa i väggarna och ett säte på tåget. Dessutom ska han ha slagit med yxan mot en person på tåget, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

 

Mannen använde sin yxa på pendeltåget under eftermiddagen. Klockan 17.27 larmades polisen.

– Jag förutsätter att det var många ombord på tåget för vi fick ett antal larm, runt fem, från personer på tåget eller i samband med att de gick av vid Aspedalens station i Lerum.

Ytterligare lite senare, klockan 17.55, greps mannen och ytterligare en person i centrala Lerum.

– Han är misstänkt för försök till misshandel, olaga hot och skadegörelse. Den andre omhändertagne finns det inga misstankar mot ännu, uppger Nyman.

Polis är mån om att komma i kontakt med personen som ska utsatts för yxmannen på tåget.

– Vi har inte lyckats nå denna ännu och har därmed ingen målsägande till försök till misshandel, poängterar Tommy Nyman. 

"Yxmannen" är enligt Nyman i 55-60-årsåldern. 

 

Jens Andersson
Jens Andersson
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER