Den beväpnade mannen slog till mot apoteket och flydde sen platsen. Foto: Robert Betzehag / Rescue PhotoDen beväpnade mannen slog till mot apoteket och flydde sen platsen. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Den beväpnade mannen slog till mot apoteket och flydde sen platsen.  Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo   
Apoteket håller stängt till följd av den dramatiska händelsen. Foto: Robert Betzehag / Rescue PhotoApoteket håller stängt till följd av den dramatiska händelsen. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Apoteket håller stängt till följd av den dramatiska händelsen.  Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo   

Yxman slog till mot apotek

Publicerad

Ett apotek i Munkedal rånades på lördagen av en man beväpnad med vad som tros vara en yxa. 

Mannen flydde platsen och jagades av polis – bland annat söktes bussar i genom i sökandet. 

– Under sin tröja hade mannen vad man tror är en yxa, säger polisens presstalesman Ulla Brehm. 

Mannen greps – efter att ha knackat på hos en boende i området och erkänt sitt brott. 

 

Polisen larmades om händelsen strax efter klockan tio på lördagsförmiddagen. 

En man i 20-årsåldern beväpnad med vad som tros vara en yxa slog till mot ett apotek och flydde sen platsen. 

– Mannen kom in på apoteket, hotade personalen och fick med sig varor. Polisen har kollat en buss som lämnat Munkedal, säger UIla Brehm. 

"Frågat busslinjer i området"

Sannolikt finns det övervakningsfilm från området som kan komma polisen till hjälp i rånarjakten, berättade Brehm. 

 

LÄS MER: Väpnat rån mot apotek – stor sökinsats

 

– Vi har också frågat busslinjer i området om de sett den här mannen, sa hon. 

Personalen ska inte ha sett åt vilket håll mannen sprang och Brehm beskriver vid elvatiden på lördagen rånet som ett spaningsärende. 

– Eftersom det är ett apotek som rånats kan man anta att det är mediciner han fått med sig, säger Brehm. 

Men den flyende mannen kom inte långt. Efter rånet ska han ha knackat på hos en boende i området. För denne ska han ha erkänt att han precis gjort sig skyldig till brottet, enligt polisen.

– Han hade minst sagt ett ovanligt beteende. Till den boende ska han ha sagt "Jag skulle vilja komma in och gömma mig här för jag har precis rånat en butik", som tur var insåg den boende efter att ha nekat mannen att det här faktiskt kunde vara allvar så han larmade oss direkt, säger Brehm.

Mannen greps sedan av polisen bara några hundra meter ifrån apoteket. Just nu fortsätter polisen sitt sökande efter yxan och de stulna varorna.

Två apoteksrån på ett dygn

Så sent som på fredagskvällen utsattes ett apotek i Uddevalla, som ligger tämligen nära lördagens rånplats, för ett liknande rån. 

– En man har varit inne i butiken och haft någon typ av tillhygge. Han ska ha fått med sig något gods, oklart vad, sa polisens presstalesman Jenny Widén. 

– Det är färskt. Vi är framme med en patrull och vi har andra patruller på väg, sa Widén vid 18.15-tiden på fredagskvällen. 

Det finns inga uppgifter om att personer ska ha kommit till skada vid något av rånen. 

 

Relaterade ämnen
Gustav Sandström
Gustav Sandström
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER