I kvällens Bingolotto vann Yvonne och Lars-Åke Österberg från Moholm tre miljoner kronor. Foto: Johan CarlénI kvällens Bingolotto vann Yvonne och Lars-Åke Österberg från Moholm tre miljoner kronor. Foto: Johan Carlén
I kvällens Bingolotto vann Yvonne och Lars-Åke Österberg från Moholm tre miljoner kronor. Foto: Johan Carlén
Yvonne satsade på sitt födelsedatum – något som visade sig vara ett riktigt lyckodrag. Foto: Johan CarlénYvonne satsade på sitt födelsedatum – något som visade sig vara ett riktigt lyckodrag. Foto: Johan Carlén
Yvonne satsade på sitt födelsedatum – något som visade sig vara ett riktigt lyckodrag. Foto: Johan Carlén

Yvonne vann tre miljoner kronor – på sin födelsedag

Publicerad
Uppdaterad

Redan innan kvällens Bingolotto var den 11 mars en speciell dag för Yvonne Österberg från Moholm, det är nämligen hennes födelsedag. 

Och nu har hon dubbel anledning att fira.

I ”Stjärnspelet” valde hon att satsa på nummer elva, och vann tre miljoner kronor.

– Det är en hyfsad födelsedagspresent, skrattar Yvonne, nybliven 62-åring och miljonär.

I lördags vann Yvonne Österberg den dittills största vinsten i sitt liv.

– Jag vann 1666 kronor på Harry Boy, och då tyckte jag ju att det var mycket.

Hon är ingen storspelare, Yvonne, men har prenumererat på Bingolotter ett tag.

– Jag får en i veckan, pengarna gynnar Röda Korset. Den tredje februari satt jag och rättade min lott, när jag insåg att jag vunnit, säger hon.

Yvonne dubellkontrollerade att hon sett rätt, och kontrollerade igen. Och visst hade hon vunnit.

Några dagar senare kom inbjudan att delta i programmet – på Yvonnes födelsedag, den 11 mars.

– Jag var inställd på att kanske vinna hundratusen, säger Yvonne.

Men det skulle bli betydligt mer än så.

Valde födelsedagsdatumet

Yvonne tävlade i programmomentet ”Stjärnspelet”, där deltagarna väljer ett stjärntecken och ett nummer.

– Man laddar spelet med ett stjärntecken och laddningen består av belopp mellan 100 000kr och tre miljoner kronor. Hemma i tv-rutan syns ett räkneverk som startar på siffran 31. Finalspelaren ska när hen vill trycka på stoppknappen, berättar John Sarafian, PR-ansvarig på Bingolotto.

Yvonne hade inga problem att välja vare sig stjärntecken eller nummer:

– Jag och min man är fiskar, så jag valde det tecknet. Och eftersom jag fyller år den 11 tog jag det numret, säger hon.

Och det visade sig vara ett riktigt lyckodrag. Yvonne vann högsta vinsten – tre miljoner kronor.

”Jättesvårt att ta in”

– Man förstår det inte. Det är jättesvårt att ta in. Man tänker att det händer andra, men inte en själv, säger Yvonne när GT ringer upp.

Vad hon och maken, Lars-Åke, ska göra med pengarna, har de inte bestämt ännu.

– Vi har inte hunnit tänka så långt. Men det finns nog lite hål at stoppa i. Och så är det ju en trygghet att ha när man blir äldre och det är dags att gå i pension, säger Yvonne.

Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER