Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ytterligare två misstänks för bombdåd

Ytterligare två personer är misstänkta i utredningen som gäller bombdåden i Göteborg, skriver GP.

Sedan tidigare sitter Victor Melin, Jimmy Jonasson och Anton Thulin häktade i utredningen.

De tre har starka kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

En av de ledande medlemmarna i nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, 23-årige Viktor Melin, är häktad i den utredning som gäller tre olika bombdåd i Göteborg.

Det är också Jimmy Jonasson och 20-årige Anton Thulin. Totalt rör det sig om tre olika händelser som Säpo utreder:

Ett sprängattentat mot vänsterlokalen Syndikalistiskt forum i Linnéstaden i november, ett sprängattentat utanför ett flyktingboende i Järnbrott i januari samt ett till synes misslyckat dåd på Lilleby Camping i Torslanda, där en skarp bomb hittades vid mellanboendet för nyanlända flyktingar några veckor senare.

Har ledande positioner

Viktor Melin har länge varit på ledande positioner inom Nordiska Motståndsrörelsen i Göteborg. Även Jimmy Jonasson och Anton Thulin har kopplingar till organisationen.

Nu är ytterligare två personer misstänkta i utredningen, skriver Göteborgs-Posten, för i alla fall en av händelserna. De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse, uppger GP.

– Jag förordnades som hans försvarare idag och har väldigt knapphändig information i nuläget. Hans identitet är hemlig, men jag vet att han minst har gripits, jag vet faktiskt inte om han är anhållen. Jag har inte hunnit pratat med honom själv, säger advokaten Jan Steneby, som företräder en av de två misstänkta, till GP.

Uteds av Säpo

De tre ärendena utreds gemensamt av Säpo och riksenheten för säkerhetsmål.

– Det stämmer att vi är involverade i utredningarna, men för detaljer kring fallet så hänvisar vi helt och hållet till åklagaren, säger Karl Melin, kommunikationsstrateg på Säpo.

GT har utan framgång sökt åklagaren Mats Ljungkvist.