Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ytterligare eldsvåda i brandhärjade kvarteret

Grannarna i Kortedala efter de anlagda bränderna: ”Oroligt”.

På lördagskvällen utbröt en brand i ett sophus vid Årstidsgatan i Kortedala.

– Vi är framme där och har släckt och håller på med ventilering, säger Björn Van Der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg. 

Sophuset ligger i samma område som för ett par månader sedan drabbades av flertalet misstänkt anlagda bränder, men orsaken till kvällens brand och eventuella kopplingar till de tidigare är i nuläget okända.

– Vi vet ingen orsak alls, säger Björn Van Der Kaay. 

Det var under oktober och in på november som det brann tretton gånger på adresser runt Adventsparken i Kortedala. Polisen misstänker att de bränderna – som inträffade i trappuppgångar, soprum och källarförråd – var anlagda.

I samband med den trettonde branden, i mitten på november, greps en man i 25-årsåldern som missänkt för försök till mordbrand alternativt grov skadegörelse genom brand. Bara några timmar senare utbröt ytterligare en brand, i samma hus som tidigare drabbats. 

Han släpptes sedan på fri fot.

– Han är släppt men misstankarna kvarstår. Han är fortsatt intressant vad gäller de andra bränderna, sa Kristina Einestedt, förundersökningsledare, i samband med att han släpptes.