Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yngre man död i corona i Jönköping

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har 110 personer dött av coronaviruset i Sverige.

Tre av dem har avlidit i Jönköpings län under helgen.

En är en yngre man.

– Det rör sig om en man i 30-årsåldern som har en riskfaktor för covid-19, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör vid region Jönköping.

Enligt SVT Nyheter Jönköping så inträffade dödsfallen mellan fredag kväll och lördag kväll. Två av de avlidna var äldre personer med underliggande sjukdomar. 

Totalt så har sex personer i Jönköpings län avlidit i sviterna av coronaviruset. Den yngre mannen är enligt Region Jönköping i 30-årsåldern, och är i så fall den första personen under 50 år att dö i corona i Sverige. 

– Det rör sig om en man i 30-årsåldern som har en riskfaktor för covid-19 och han har avlidit i fredags, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör vid region Jönköping.

Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör vid region Jönköping.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Enligt Bojestig är utvecklingen i regionen inte på något sätt lavinartad för tillfället.

– Den har ökat, men den ökar inte alls lika snabbt som i Stockholm.  Vi vårdar nu 24 patienter, varav sju på intensivvården. Vi förbereder oss för att kunna ta betydligt fler patienter framöver, säger Mats Bojestig.

På söndagen kom även två nya dödsbesked från Region Skåne.

Och i Stockholm har ytterligare fem personer avlidit av i covid-19 sen lördagen. Det innebär att 68 personer har dött i Stockholm. Totalt är 1 657 personer smittade i regionen.

110 personer avlidna

Under söndagen bekräftade Folkhälsomyndigheten sammanlagt åtta nya dödsfall i Sverige. Totalt har nu 110 personer avlidit till följd av coronaviruset. 43 är kvinnor och 67 är män.

Hela landet har sammanlagt 3 700 bekräftade coronasmittfall.

– Det som ser lite positivt ut är att vi hade en ganska ordentlig ökning bland äldre, de senaste dagarna har den ökningen stabiliserats, säger Anders Tegnell till TT.

https://datawrapper.dwcdn.net/czGAI/2/

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

48-åriga Jinkie berättar om symtomen och behandlingen: ”Svider i ögonen”.